Soomes toimuva maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonis võistlevad kahe edasipääsu koha eest MMile 15 riiki. “Eesti ratastoolicurlingu esimeseks vastaseks on väga tugev Šotimaa koondis, kelle vastu mängimine annab meie tiimile kindlasti väärtusliku kogemuse. Kindlasti tuleb põnev mäng ning usun, et näeme rajal väga head curlingut mõlemalt tiimilt,” ütles Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver.

Ta lisas, et curling on rahvusvaheliselt kõige kiiremini kasvav talispordi ala. “Hea meel on, et Eesti käib selles arengus ülejäänud maailmaga sama sammu,” sõnas liidu president.

Ratastoolicurlingu MM kvalifikatsiooni mängud toimuvad kahes alagrupis. Eesti kuulub koos Šotimaa, Inglismaa, Taani, Jaapani, Korea ja Lätiga A-alagruppi. Teises grupis mängivad Itaalia, Leedu, Norra, Poola, Sloveenia, Rootsi, Iisrael ja Tšehhi.

Ratastoolicurlingut mängitakse segavõistkondades ning mängus on ülioluline viske täpsus, sest erinevalt tavacurlingust ei harja sportlased jääd kivi teekonna pikendamiseks ja suunamiseks. Eesti viieliikmelisse võistkonda kuulub neli meest ja üks naine, võistkonna kapteniks on Viljar Villiste. Eesti koondis treenib Erkki Lille juhendamise all, kellel on treenerikogemus ka 2014. aasta taliolümpiamängudelt.

Ratastoolicurlingu MM toimub 2016. aasta veebruaris Šveitsis.