Tänu võidule kevadisel kodusel turniiril tõusis Eesti ragbikoondis Euroopa Rahvaste karika sarjas kõrgemasse 2. Põhjadivisjoni ning mängib kahe aasta jooksul karika võidu nimel Norra, Taani, Ungari ja Soome koondistega.

Sügisel peab Eesti koondis kaks olulist Euroopa Rahvaste karika kohtumist: 1. oktoobril kodus Ungari koondisega ning 22. oktoobril Helsingis Soome koondisega.

Esimest korda lähevad Eesti koondise jaoks Euroopa Rahvaste Karika mängud arvesse ka ragbi MMi kvalifikatsioonimängudena.

Alates augustist treenib Eesti koondist peatreener Ray Dickson, kellel on selja taga enam kui 10 aastat mängijakarjääri erinevates Austraalia kõrgetasemelistes meeskondades ja kes on ligi 15 aastat treeninud erinevate Austraalia klubide U16 meeskondi. Praegu elab 2015. aastal Soome parimaks ragbitreeneriks valitud Dickson Helsingis ning juhendas kuni Eesti koondisega liitumiseni Soome kõrgliigas mängivat Linna ragbiklubi.

Eesti Ragbiliidu president Ragnar Toompere sõnul on uue peatreeneri peamine ülesanne koondise mänguoskuste kvaliteedi tõstmine ning mängu “lugemise” õpetamine.

“Viimase 3-4 aasta tulemustest on näha, et rünnata me oskame. Me peame õppima ka kaitsma ja mängujoonisest kinni pidama. Meie peamiseks eesmärgiks täna on esindada Eestit parimal tasemel ning jääda Rahvaste Karika 2. divisjoni püsima. Seda selleks, et järgmises turniiritsüklis juba kõrgemaid eesmärke püüda,” selgitab Toompere ning lisas, et oli heade juhuste kokkusattumus, et Ray Dickson Soome elama sattus ning nõustus Eesti koondist juhendama.

Eesti ragbikoondise uue peatreeneri Ray Dicksoni sõnul on talle koondise peatreeneriks nimetamine suur au ning ta ootab esimesi treeninguid ja mänge, et näha, milleks eestlased võimelised on.

“Ma võtsin peatreeneri koha vastu, kuna ma nägin Eesti mängijates palju toorest talenti ja potentsiaali saada veelgi paremaks. Ma püüan anda koondisele mõningaid uusi tehnilisi nippe ja teha strukturaalseid parandusi ning usun, et suudame muutuda vägagi konkurentsivõimelisteks. Lisaks meeldib mulle juhtida meeskonda, mis tahab kõrgel tasemel mängida ning anda endast alati maksimumi,” selgitas Dickson oma eesmärke.

Uue peatreeneri nimetamisega koos kuulutab Eesti Ragbiliit välja ka avatud treeningu, kuhu on oodatud kõik ragbist huvitatud inimesed ja kus Eesti koondislased tutvustavad uut olümpiaala. Koondise avatud treening toimub Tallinnas Hipodroomil 7. augustil 2016 kell 15.00 kuni 17.00.