Kergejõustikus on momendil koondisesse kinnitatud 32 üliõpilassportlast, kellele lisanduvad veel mõned. Nimekamad on Rio de Janeiro olümpial võistelnud odaviskaja Magnus Kirt (TTÜ), takistusjooksja Kaur Kivistik Tartu KHK), kes eelmisel universiaadil võitis 3000m takistusjooksus hõbemedali. Häid tulemusi võiks oodata ka Mari Klaupilt (Göteborgi Ülikool), Allar Lambilt (Tartu THKK), Andi Noodilt (Luua Metsanduskool), Kristjan Rosenbergilt (EMÜ) ja mõneltki teiselt.

Judos lähevad tatamile eelmise universiaadi medaliomanik Juhan Mettis, aga samuti nädalavahetusel Euroopa meistrivõistlustel maadlevad Mattias Kuusik ja Andre Seppa (kõik TÜ) ning lisaks neile German Duran (Strathclyde Ülikool).

Vehklemises on koondisse arvatud lisaks eelmise universiaadi medalinaisele Nelli Pajule (TÜ) veel kolm meesvehklejat Peeter Turnau (TTÜ), Ruslan Eskov (Tartu Annelinna Gümnaasium) ja Eduard Lebedev (TLÜ). Ülejäänud kolm naisvehklejat, kes pääsevad universiaadikoondisse, selguvad mai algul.

Tugev on vibulaskmise koondis, kuhu naistest kuuluvad Laura Nurmsalu (TÜ), Reena Pärnat (Pärnu Saksa Tehnoloogiakool), Emily Hõim (TÜ) ja Bessi Kasak (TLÜ). Meeste koondises on Karl Kivilo (Rapla Ühisgümnaasium), Pearu Jakob Ojamäe (TTÜ) ning Märt Oona (ELA).

Taas osaleb universiaadil meie korvpallikoondis. Peatreeneriks on eelmiselgi korral juhendanud Indrek Visnapuu, treeneritena lähevad kaasa Rait Käbin ning Kris Killing. Praegu on koondise nimekirjas enam kui 30 noort korvpallurit, kelle hulgast selgub juulis 12 paremat, kes sõidavad universiaadile.

Lauatennises on koondises viis mees- ja viis naismängijat eesotsas Toomas Libene (TTÜ), Erik Lindmäe (TLÜ) ja Olesja Kletško ning Liisi Koit’-ga (mõlemad TÜ). Taekwondos esindab Eestit Aleksandr Galaktionov, tõstmises Kristjan Pikhof ning tennises Karl Kiur Saar.

Sulgpallis läheb universiaadile kolm naist ja kuus meest. Meestest arvati koondisse juba Mihkel Laanes ja Heiko Zoober. Ülejäänud sõitjad selguvad pärast Eesti üliõpilaste meistrivõistlusi 30. aprillil.

Ujumises osaleb universiaadil 15 sportlast, teiste hulgas Kätlin Sepp (Tallinna THKK), Kevin Anders Siim (Audentes) ja Andrei Gussev (TTÜ)

Iluvõimlemises on individuaalselt võistlemas Carmel Kallemaa. Soovi on avaldanud universiaadil võistelda ka rühm, nende saatus selgub aprilli lõpus.

XXIX suveuniversiaad toimub 19.-30. august Taipeis. Nagu ka varasematel aastatel toetavad lisaks Eesti Akadeemilisele Spordiliidule universiaadil osalemist kõrgkoolid, spordiklubid ja –alaliidud, aga samuti Eesti Olümpiakomitee, Kultuurkapital ja Hasartmängumaksu Nõukogu.