Simultaani annavad meie parimad noored, nende seas omavanuste Euroopa meister Mai Narva ja oma vanusegrupi viiekordne Euroopa meister kiir- ja välkmales Ottomar Ladva. Mõlemad sportlased võistlesid käesoleva aasta maleolümpial Eesti täiskasvanute koondise esimestel laudadel.

Simultaan toimub esmaspäeval, 10. novembril kell 16 Meriton Grand Conference & Spa hotellis. Osa võtta saavad kõik, kes toetavad meie andekaid noormaletajaid ja Euroopa meistrivõistluste korraldamist läbi Hooandja keskkonna vähemalt 25 euroga (Loe lähemalt siit).

Ka Eestit hiljuti väisanud mitmekordne maailmameister Garry Kasparov avaldas lootust, et eestimaalased toetavad meie andekaid noori ja tiitlivõistluste korraldamist. „Paul Kerese 100. juubel on lähenemas ja see on suursündmus mitte ainult Eesti, vaid terve maailma jaoks. Mina toetan Eesti malet ja mul on hea meel, et viimastel aastatel on male Eestis teinud läbi suure arengu. Osalege simultaanil parimate Eesti noormaletajatega ja andke oma panus Eesti male arengusse!", kutsus malelegend üles videopöördumises, mida saab vaadata Hooandja keskkonnas siit.

Noorte kiir- ja välkmale Euroopa meistrivõistlused, mis toovad kokku enam kui 400 noormaletajat üle Euroopa, toimuvad 12.-17. novembril Tallinnas. 15-aastasele Mai Narvale, Eesti koondise ühele esinumbrile, teeb tiitlivõistluste Eestis toimumine heameelt: "Minu jaoks ei ole suurt vahet, kus malet mängida, kuid koduseinad loovad siiski erilisema tunde. Ootan kõiki neid mänge põnevusega," ütles Narva, kes oktoobris tegi Eesti maleajalugu, korrates oma vanuseklassi Euroopa meistriks tulekuga Jaan Ehlvesti 1983. aasta saavutust.

Eesti Maleliit on Euroopa meistrivõistluste projekti toetajatele välja pannud kokku 200 piletit, mis annavad võimaluse osaleda Euroopa meistrivõistlustel pealtvaatajana. Kuna malevõistlustel ei lubata pealtvaatajaid võistlussaalidesse, on see unikaalne võimalus meie noorte võistlemisest Euroopa meistrivõistlustel vahetult osa saada ja neile kaasa elada.