Vilniuses toimunud täiskasvanute maailmameistrivõistluse näol on tegemist võistlustantsu tiitlivõistluste täieliku tipuga. Kohal oli tantsumaailma absoluutne paremik. Võistlusel osales tantsupaare 44. riigist ning kõikidest oli esindatud ka antud riigi meister ning lisaks parimad tantsupaarid. Kokku osales võistlusel 73 tantsupaari. Eestit esindanud Abel ja Galkina tegid suurepärase soorituse saavutades kõrge 11. koha.

Tantsupaar sõnas, et jäid tulemusega vägagi rahule. „Tegime hea soorituse ning tantsud tulid suurepäraselt välja. Oleme väga õnnelikud antud koha üle“, rääkis Abel. „Kuna tegu oli tähtsa tiitlivõistlusega, siis oli võistlus ka vaimselt väga koormav ning pinge selle võrra suurem. Samuti oli ka konkurents kõrgel tasemel ning saavutatud tulemus oli parim, mida võisime loota“, sõnas Abel.

Madis ja Aleksandra tantsivad esimest aastat täiskasvanute vanuseklassis ning nii noorelt jõuda juba maailmameistrivõistluse poolfinaali ja saavutada 11. koht on lausa erakordne tulemus, arvestades, et sellises vanuses pole üksi Eesti tantsupaar taolist tulemust saavutanud. Lisaks edestasid Abel ja Galkina võistlustel ka Poola tantsupaari, kes hetkel on maailmaedetabelis 11. kohal.

Treener Aleksandr Makarovi sõnul on võit suure tähtsusega ka Eesti tantsuspordi jaoks. „See on samm edasi, et Eesti tantsupaar võiks tulevikus jõuda tantsuspordi absoluutsesse tippu. Antud tulemus tõstab kindlasti meie riigi mainet tantsumaailmas ning tõestab, et Eesti suudab konkurentsis püsida praeguste tantsuspordi tippriikidega“, rääkis Makarov.

Puhkuseks tantsupaarile aega ei jätku, juba praegu valmistavad Abel ja Galkina ennast ette järgmisel nädalavahetusel Shanghais toimuvaks Grand Slammi finaaliks. Tegu on täieliku tippvõistlusega, kuhu on kokku kutsutud 13 parimat tantsupaari maailma Grand Slammi edetabeli järgi.

Abel ja Galkina treenivad Tallinnas tantsuklubis Leevi treener Aleksandr Makarovi käe all ning on koos tantsinud alates 2012. aasta aprillist. Hiljuti tuli tantsupaar ka U21 vanusrühmas maailmameistriteks ning Tallinn Open tantsuvõistluse võitjateks.