Kvalifikatsiooniturniiril on Eesti naiskonna eesmärgiks edasipääs detsembris Šveitsis peetavale 12. MM-finaalturniirile. Eelmises tsüklis, 2017. aastal tegid eestlannad ajalugu, kui lunastasid kõigepealt pääsme finaalturniirile ja seejärel saavutasid seal Eesti naiste saalihoki ajaloo seni parima tulemuse - 11. koha. Enne seda oli eestlannade parim tulemus 15. koht 2009. aastast, kui MM peeti veel vana süsteemi järgi - naiskonnad mängisid kahes divisjonis vastavalt reitingule. Eesti koondis on naiste maailmameistrivõistlustel osalenud alates 2007. aastast.

Gdanskis on maailma edetabelis 16. kohta hoidva Eesti koondise vastasteks Tšehhi (maailma edetabelis 4. kohal), Poola (7.), Itaalia (21.) ja esmakordselt osaleva Belgia (reitinguta) koondnaiskonnad.

Finaalturniirile pääsevad kindlasti alagrupi kaks paremat ja lisaks nelja Euroopas toimuva valikturniiri kaks paremat kolmanda koha naiskonda. Eraldi on MM-finaalturniiri koha eest võistlemas kaks Aasia-Okeaania alagruppi ning üks, kus heitlevad edasipääsu nimel Ameerika Ühendriigid ja Kanada.

Eesti koondise koosseisus on 18 platsimängijat ja kaks väravavahti, kellega saab lähemalt tutvuda Rahvusvahelise Saalihokiföderatsiooni kodulehel. Saalihoki arengut Eestis peegeldab see, et järjest enam on koondises ka rahvusvahelise kogemusega mängijaid.

Lisaks läbi aastate nii Eesti liigas kui rahvusvahelistel võistlustel väljapaistvaid tegusid teinud mängijatele ja noortele talentidele leiab koosseisust neli hetkel Soome kõrgliigas pallivat sportlast - Kati Kütisaar (NST), Diana Klavan (Koovee), Katrin Kivirand (Koovee) ja Judith Hyvärinen (PSS). Välisliigas mängivad veel väravavaht Mailis Kuur, kes kuulub Soome esiliigat juhtivasse tiimi O2-Jyväskylä ning Ia Kaugesaar (BKI Sunnanå) ja Johanna Siling (Lindås Rasta IBK), kes on Eesti juurtega Rootsi noortesüsteemist sirgunud ja Rootsi liigade kogemusega mängijad. Veel viiel mängijal on Soome kõrg- või noorteliiga kogemus.

Koondise eesotsas on jätkuvalt peatreener Pavel Semenov ja Joel Heine. Noore abitreenerina on järelkasvuplaani käigus liitunud Rasmus Talviste.

Kvalifikatsiooniturniiri ajakava Poolas Gdanskis:

30.01 - Eesti vs Tšehhi
31.01 - Eesti vs Poola
01.02 - Eesti vs Itaalia
03.02 - Eesti vs Belgia