Eelnõu järgi lõpetatakse poolte kokkuleppel Tallinna linna ja MTÜ Eesti Maleliit vahel 2. veebruaril 2004 sõlmitud tähtajatu äriruumi üürileping Vene tn 29 hoone I korruse äriruumide nr 14 ja 15 üldpinnaga 28,9 m² kasutamiseks bürooruumidena ning antakse otsustuskorras Eesti Maleliidule tähtajatult tasu eest kasutusse Vene tn 29 hoone II korrusel asuva äriruum pinnaga 35,4 m2 kasutamiseks bürooruumina üüritasuga 33 kr/m² kuus.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen tõdeb, et malemajas käib viimastel aastatel vilgas ja elav tegevus. “Malemaja on täitunud noorte maletajatega ja igapäevaselt toimub majas aktiivne tegevus,” lausus Jäppinen. “Malemäng on taas noorte seas populaarsust võitmas ja loodame, et ka tulevikus näeme malemajast sirgunud võimekaid suurmeistreid nagu oli Paul Keres või on Jaan Ehlvest.”

MTÜ Eesti Maleliit esitas taotluse üürida Vene tn. 29 asuvas hoones II korruse äriruum pinnaga 35,4 m² kasutusotstarbega — büroopind. 2007. aastal lõppesid Vene tn. 29 hoones ruumide remoditööd ja Eesti Maleliit avaldas soovi võtta kasutusse majas uus äriruum, vabastades eelnevalt kasutuses olnud äriruumid.

Linnavara kasutusse andmise kord sätestab, et vara antakse kasutusse kasutuslepinguga, mis sõlmitakse käesolevas korras sätestatust lähtuvalt haldusakti alusel. Haldusakti andmisele eelneb vara kasutusse saaja kindlaksmääramine suulisel või kirjalikul avalikul enampakkumisel või läbirääkimistega pakkumisel. Erandjuhtudel antakse vara kasutusse ka otsustuskorras ilma eelneva pakkumiseta.