Keskmäestikus, umbes 1500 meetri kõrgusel toimuvatel võistlustel võetakse mõõtu sprindis, sprinditeates (v.a noored), tavarajal, lühirajal ning traditsioonilises teates.

Suusaorienteerumiskoondise treener-esindaja Raul Kudre arvates on välja pandud suur võistkond tubli: "Meil ei ole kodust eelist nagu seda oli Lätis 2013 ja Eestis 2014 toimunud noorte tiitlivõistlustel, ja maastikusarnasust."

"Oleme klassikalises keskmäestikus, kus keerukust lisavad järsud nõlvad ja meile ebatradistsionaalne suusaradade võrgustik. Aga ka maailma parimad koondised, Soome, Rootsi, Norra, Tšehhi ja Vene tipud ei ole samuti kodumaal, ja olud võrdsustuvad," lisas Kudre.

Eelmiste aastate ja tänavuse hooaja põhjal, mil on võidetud mitmeid noorte tiitlivõistluste medaleid ja tänavu ka üliõpilaste MM-i pronks, ootab Raul Kudre häid esitusi: "Naistest on ilmselt välja panna viimaste aastate tugevaim naiskond ning teatevõistlusel tuleb neil võidelda medali eest! Naisjuunioride klassis on panused mitmekordsel noorteklassi medalistil Doris Kudrel."

Koondised:
Täiskasvanute EM

Mattis Jaama Värska OK Peko
Evely Kaasiku OK JOKA
Daisy Kudre Värska OK Peko
Piret Pärnik Värska OK Peko
Andres Saal Otepää SK
Ilmar Udam OK JOKA

Juunioride MM
Kevin Hallop Värska OK Peko
Doris Kudre Värska OK Peko
Jonne Rooma RSK Jõhvikas
Rimmo Rõõm OK Ilves
Silvia Luup OK Võru
Georg Caius Kutsar OK Ilves

Noorte EM

Kristel Kõivo Värska OK Peko
Kaisa Rooba Rakvere OK
Andres Rõõm OK Ilves
Kaarel Vesilind SRD SK
Kelly Vildek Rakvere OK
Karel Sander Kljuzin Värska OK Peko
Ragnar Rooba Rakvere OK