Sellele vaatamata olid vastastest selgelt paremad meie kolme raskema kaalu mehed. Raskekaalus alistas Londoni olümpiahõbe Heiki Nabi noore soomlase Tuomas Lahti, kuni 96 kiloste meeste seas oli olümpia kaheksas Ardo Arusaar parem Antti Hakalast. Võidu sai ka kuni kehakaalus -84 võistlenud Eerik Aps, kes on selle aasta EM-i viies mees. Aps alistas Mika Kuroneni.

Kaotuse said kirja seevastu meie nelja kergema kaalu sportlased - Taaniel Piiskoppel, Markos Merisalu (loobus vigastuse tõttu võistlemast) Jaanus Lepik ja Silver Tõgen.

Eesti koondise peatreeneri Henn Põlluste sõnul kajastas tänane võistluse käik meie maadluse hetkeseisu. "Nii see praegu ongi, et raskemate meeste seas on meil igas kaalus rahvusvahelisel tasemel võistleja, samas kergemate meeste seas on tugev vaid Ainar Zeinalov, kes on hooaja lõpetanud ja sel aastal enam ei võistle. Üldiselt ongi just tema matš saanud Soomega maavõistluses otsustavaks ja kuna täna meil teda ei olnud, siis tuli ka etteaimatav 3:4 kaotus."

Homme toimuvad Kalevi spordihallis Kristjan Palusalu XXV mälestusvõistlused, kus on võistlemas ka paljud tugevad välisvõistlejad. Raskekaalus asub ainsa eestlasena võistlustulle Heiki Nabi, kõrgeid kohti võib meie sportlastelt loota veel eelkõige Ardo Ausaarelt (-96kg) ning Alo Toomilt (-84 kg). Täna vastase alistanud Eerik Aps homme ei võistle, kuna teda vaevab seljavigastus, mis mitmeid matše järjest maadelda hetkel ei lase.