Eesti curlingunaiskonna peatreeneri Erkki Lille sõnul oli vastasnaiskond oluliselt täpsem ning kasutas kolmandas endis ära Eesti naiskonna eksimuse. “Mängu ülesehitus oli edaspidi raskendatud. Parandamist vajavad järgmistes mängudes nii visked kui suunad,” lisas Lill.

Euroopa meistrivõistlustel võistleb Eesti naiskond tugevaimas divisjonis, võisteldes kohtadele 1. kuni 10. Täna kohtub Eesti naiskond Eesti aja järgi kell 15.00 Venemaa curlingunaiskonnaga, kellele kuulub muuhulgas ka 2015. aasta maailmameistrivõistluste pronksmedal. “Venemaa naiskond on tugev nii korraliku treenituse kui viskesoorituste poolest,” kommenteeris Lill.

Eesti curlingunaiskonna sihiks on jätkata võistlemist A-divisjonis ja kvalifitseeruda maailmameistrivõistlustele, kust möödunul aastal napilt ühe punktiga välja jäädi. Tänavu on maailmameistrivõistlustele kvalifitseerumine kõigile võistkondadele ajaloolise tähtsusega, sest esmakordselt annab see kvalifikatsioonipunkte 2018. aasta taliolümpiaks.

Eesti curlingumeeskond võistleb B-divisjonis. Reede õhtul kohtus meeskond Inglismaa koondisega, kaotades pingelises mängus punktidega 7:5. Laupäeva õhtul kell 21.00 kohtub Eesti curlingumeeskond Slovakkia koondisega.

Võistlustel osaleb kokku 26 meeskonda ja 20 naiskonda. Eesti naiskond on A-divisjonis koos maailmameistri tiitlit hoidva Šveitsi, Taani, Soome, Saksamaa, Ungari, Norra, Venemaa, Šotimaa ja Rootsi naiskondadega. Eesti curlingumeeskond mängib B-divisjonis Austria, Horvaatia, Inglismaa, Hispaania, Iisraeli, Läti ja C-divisjonist kvalifitseerunud Slovakkia meeskondade vastu.

Eesti curlingunaiskonda kuuluvad Küllike Ustav, Triin Madisson, Kristiine Lill, Lembe Marley ja kapten Maile Mölder. Naiskonna treener on Erkki Lill. Curlingumeeskonna moodustavad Ingar Mäesalu, Andres Jakobson, Johan Karlson, Tanel Toomaväli ja kapten Martin Lill.