Eesti Curlingu Liidu president Fred Randveri sõnul avab üheteistkümnendat korda toimuv Eesti esimene rahvusvaheline curlinguturniir värvika hooaja. “Meie võistkond kvalifitseerus veebruaris toimuvatele noorte taliolümpiamängudele Lillehammeris ning esmakordselt võistleb Eesti ratastoolicurlingu võistkond maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonis. Eesti naiskond hoiab rõõmustavalt kõrget taset ning on taas A-grupis ja üritab kvalifitseeruda MMile, millest jäi eelmine aasta väga vähe puudu,” kirjeldas Randver.

Muuhulgas tähistab Eesti curling sel hooajal ka juubelit. “Esimene curlingumäng toimus Eestis viisteist aastat tagasi 2001. aasta veebruarikuus. Toona sobivat siserada ei olnud, mistõttu toimus mäng Jõulumäel välisjääl,” rääkis Randver. “Aastatega on curlingu tase Eestis väga jõuliselt arenenud ning kindlasti lisavad Tondiraba jäähalli suurepärased treenimisvõimalused alale veelgi populaarsust,” lisas ta.

Täna algav Tallinn Cup toimub juba 11. korda ning toob Eestisse ligi 80 curlingumängijat üheksast riigist. Eestist osaleb Tallinn Cupil kaks naiskonda: Eesti naisjuunioride võistkond kapten Marie Turmann juhtimisel ning Team Grossmann, kes on eelmise hooaja Eesti meistrivõistluste hõbe. Teiste hulgas on võistlusel kohal Šotimaa üks parimaid juunioride võistkondasid Team Taylor ning Leedu meeste rahvuskoondis.

Randveri sõnul on Tallinn Cupist kujunenud oodatud curlingusündmus ka lähiriikide võistkondadele. “Curling on eelkõige tore seltskondlik mäng. Tallinn Cup on meeleolukas võistlus, kuhu tullakse ikka ja jälle tagasi. Näiteks Soome Curlingu Liidu president Olli Rissanen on osalenud võistlusel kõigil üheteistkümnel korral,” räägib Randver.

Tallinn Cup toimub Tondiraba jäähallis tänasest kuni 24. oktoobrini, võistlus toimub kolmel rajal ning kolmes gurpis. Kümne aasta jooksul on Tallinn Cupil osalenud kokku 322 võistkonda 16 erinevast riigist. Kõige rohkem võistkondi, 132, on aastate jooksul olnud Soomest. Võistlust toetavad ja aitavad läbi viia Tallinna linn, Eesti Kultuurkapital, Park Inn by Radisson Central Tallinn ja City Motors.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida nii regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis kui ka Jeti jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.