"Jah, olime mitmete klientide ja partnerite palvel registreeritud osalema, tegime erinevaid pakkumisi ja saime ka kuus-seitse meenet Eestisse tagasi toodud," sõnas advokaadibüroo Sorainen Eesti kontori juhtivpartner Toomas Prangli Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Olime huvitatud ja lõime ka kaasa Barcelona olümpiakulla pakkumistes, aga kahjuks tulid mõistuse piir ja hinnalagi enne ette, kui asi lõpule jõudis. Seda kulda me kahjuks ei saanud," tõdes Prangli, kes Salumäe isiklik tuttav, ning lisas, et ei teagi veel, kuhu ja kellele too hinnaline metall interneti vahendusel rändas.

Pakutud summadest ega kõnealuste klientide nimedest ei soostunud ta kõnelema. Küll lisas ta, et tegemist on eestlastega ja et saadud meened-esemed tuuakse näha kõigile eestlastele. "Tegime ka koostööd Neinar Seliga, et mitte omavahel võistelda. Ta teadis meie piire," sõnas Prangli.

Prangli sõnul tehti oksjonil telefonitsi pakkumisi ka Erika Salumäe Barcelona olümpia võidurattale, ent ka selle hind kruvis liiga kõrgele. Seevastu õnnestus oksjonilt hankida viis MM-kulda 2600 euro eest, samuti Barcelona olümpia võistluskostüüm.

Prangli ütles, et tal pole aimugi, kes võis Barcelona olümpiakulla oksjonil endale võita. "Loodetavasti saab see uudishimu kiiresti rahuldatud," ütles ta. "Tean, et ostja anonüümsus on tagatud, kui ta seda soovib."