Eesti Antidopingule saadetud seletuses kirjutas sportlane muuhulgas, et kaalus mitmeid tegutsemisviise, kuid valis lõpuks dopinguproovi andmisest keeldumise. Vastavalt Maailma Dopinguvastasele Koodeksile on sellise dopinguvastaste reeglite rikkumise korral kohaldatav kuni kaheaastane võistluskeeld. Viielo 23. aprillil jõustunud võistluskeeld lõppeb 22. aprillil 2016. aastal. Samuti tühistatakse kõik sportlase võistlustulemused alates 5. märtsist 2014 ehk päevast, mil ta dopinguproovi andmisest keeldus.

Veel juunioride vanuseklassis võistlev, mitmeid Eesti rekordeid püstitanud Viielo võitis eelmisel aastal Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel kaalukategoorias kuni 63 kg meistritiitli. Juunioride vanuseklassis on ta Eesti meistrivõistlustel absoluutkaalus võidutsenud nii 2012. kui ka 2013. aastal. Lisaks on ta 2012. aastal tulnud Eesti juunioride meistriks kulturismis Athletic Fitness klassis.

Sõltumatu Eesti dopinguvastase distsiplinaarkolleegiumi nimetab ametisse Eesti Olümpiakomitee. Kolleegiumil on volitused ärakuulamiste korraldamiseks ja otsuste vastuvõtmiseks ükskõik millises asjas, mis Eesti Antidopingu dopinguvastaste reeglite põhjal kolleegiumile menetlemiseks esitatakse. Muuhulgas on Eesti dopinguvastasel distsiplinaarkolleegiumil volitused otsuste vastuvõtmiseks Eesti Antidopingu dopinguvastaste reeglite põhjal dopinguvastaste reeglite rikkumiste tagajärgede osas.