Uurisime Riias Eesti saalihokiliidu peasekretärilt Tõnis Teesalult, kui reaalne oleks lähiaastatel MM-finaalturniir Eestisse tuua.

"Meie esimene eesmärk on tuua Eestisse veelkord valikturniir, mida me korraldasime esimest korda tänavu veebruaris ja saime sellega hästi hakkama. Selleks, et päris finaalturniiri saada, peab juhtuma väga palju häid asju. Aga kui tahtmine on olemas, küllap siis head asjad lõpuks juhtuvad," vastas Teesalu.

Rahvusvaheline saalihokiliit (IFF) tundub viimasel ajal olevat eelistanud turniiripaikadena linnu, millel on pakkuda kaks lähestikku asuvat halli. Riias on nendeks 10 300 inimest mahutav Arena Riga ja kohe selle kõrval asuv olümpiaspordikeskus, kus on 800 istekohaga saal. Kaks areeni olid lähestikku ka 2014. aastal Rootsis Göteborgis (12 000 ja 1800-kohaline), kuid näiteks 2012. aasta MM-il Šveitsis võõrustasid mänge suisa kaks eraldi linna - Zürich ja Bern, mis asuvad teineteisest 120 km kaugusel.

Selles valguses oleks Tallinnas turniiri korraldamiseks tingimused igati korralikud - suurema publikuhuviga mängud toimuksid Saku suurhallis ja ülejäänud näiteks hetkel renoveeritavas Kalevi spordihoones, kus saab olema 2700 istekohta.

Samas pole rahvusvaheline alaliit uute sihtkohtadega just eriti eksperimenteerinud. Alates 1996. aastast on MM-turniirid toimunud vaid kuues riigis - Rootsis (3x), Tšehhis (2x), Šveitsis (2x), Soomes (2x), Norras (1x) ja Lätis (1x).

Saalihoki MM toimub iga kahe aasta tagant. 2018. aastal korraldab turniiri Praha, 2020. aastal Helsingi.