"Külmavärinad tulid peale," tunnistas Eesti eest 2:1 värava visanud Rein Kivi: "Hümn andis nii hea tunde sisse, nagu mängiks kodus. Meie esitusele andis see kohe mitu protsenti juurde."

Eesti võitleski maailma edetabeli kolmanda koondise Šveitsiga avakolmandikul kui võrdne võrdsega, kuid lõpuks said määravaks eriolukordades nagu arvulises ülekaalus ja vähemuses mängimine.

"Meil olid oma võimalused, mille oleksime pidanud ära kasutama. Oli ülekaalu, vähemust... Need otsustavad mängu ära. Kui ise ei tee, siis kogenud meeskond võtab need ära," nentis Kivi.

Kivi kahetseb kõige enam avakolmandiku lõpus arvulisest ülekaalust sisse lastud väravat, mis tõi vaheajaks tabloole 2:2 viigi. "See oli tegelikult meie võimalus minna 3:1 juhtima ja duširuumi hea tundega puhkama. Aga see ongi tasemevahe - kogenud meeskond kasutab oma võimalused ära."

Et saada kaheksandikfinaaliks võimalikult soodne vastane, vajab Eesti homme Saksamaa vastu kindlasti võitu. Kivi kutsub üles kõiki saalihokifänne, kellel pühapäevaks plaane pole, Riiga sõitma. "Kõik, kellel homme midagi teha pole, tulge meid toetama! Loodame, et maja tuleb täis."

Homne mäng toimub Arena Riga kõrval Olympic Sports Centre Elektrumis, mis mahutab vaid 800 pealtvaatajat. Täna oli koondist toetamas ligi 200 Eesti fänni.

Eesti hümn videos alates 5:33-st: