"Milline roll saab täitevkomiteel olla täna karistajana? Me saame selle üle ainult arutada ja konstateerida, et raportis on nii palju lahtisi asju. Meil puudub pädevus karistada. Meil kõigil on eri arvamusi, aga minu arvamus üksinda ei muuda seda, mis oli. Selge see, et päris õhtust pole niisugused asjad üles kerkinud ja olen kindel, et ei teki ka tulevikus päris nullist. Järelikult mingi alus seal oli, aga kedagi õigeks või süüdi mõista on keeruline," rääkis Kiivikas.

Eesti edukaim kulturist loodab, et Riigikogu võtab vastu karmimad seadused, mis lubaksid dopingu vahendajad lõpuks vastutusele võtta. Justiitsminister Andres Anvelt ütles kaks päeva tagasi, et uuest aastast muudetakse dopingu kasutamine karistusseadustikus teise astme kuriteoks ning 1. jaanuarist on lubatud jälitustegevus tõendite otsimiseks.

"Seda suppi me enam ära ei lahenda, aga mida me saame teha on see, et sellised asjad ei korduks. Praegu on nii, et kui inimene jääb vahele, ütleb ta "Ma ei tea, kust ma sain. Lihtsalt vedeles laua peal" ja sellega asi lõppeb. Tihti ta ei ütlegi, kust ta sai, aga see niidiots võib viia selleni, kes seda (dopingut) andis. Eelkõige võimaldaks see leida reaalseid süüdlasi, kes on võib-olla sportlase õnnetu proovi taga," lisas Kiivikas.