Kehakaalus +100 kg maadlev Mettis jõudis pronksikohtumiseni nelja võidu ja ühe kaotusega. Avaringist pääses eestlane edasi võitluseta, sest vastasel oli seljas reeglitele mitte vastav kimono. Teises ringis alistas Mettis ipponiga Juscelino Nascimento Brasiiliast.

Kolmandas ringis, kus oli mängus poolfinaali pääs jäi meie judoka alla rumeenlasele Vladut Simionescule. Matši kolmandal minutil sai Mettis küll kontrast kinnihoidmise, kuid vastane suutis ta pealt maha lükata ning hoopis ise kinnihoidmisega võita.

Lohutusringis jätkas Mettis aga kindlalt. Nii Taipei mehe Lee Po-yeni kui tšehhi Michal Horaki alistas ta puhtalt ipponiga. 

Pronksikohtumises oli vastaseks prantslane Nabil Zalagh, kes poolfinaalis tegi liiga paremale põlvele. Medalimatšiks oli aga prantslane üles turgutatud ja särtsu täis. Aktiivsema poolena võitis ta kohtumise, ehkki ühtegi heidet kumbki pool kirja ei saanud.

"Prantslane on väga hea haardevõitluses, kontrollis hästi minu paremat kätt. Kodutöö oli tal selles osas tehtud. Kui minu parem käsi on lukus, siis annab see vastasele eelise. Pool matši kulgeski nii, et tema kontrollis ja mina ahvatlesin teda rünnakule. Lootsin kontrate peale. Aga ta ei kasutanud minu pakutud rünnakute võimalusi," kommenteeris Mettis vahetult pärast matši. Kas prantslase haiget saamine poolfinaalis oli ka kuidagi mõtetes segamas? "Ei olnud. Pigem oli see tema poolt mängimine, psühholoogiline võitlus. Valmistusin täiega, teadsin, et mingit nalja pole. Pettumus on tagasihoidlikult öeldes üle keskmise," lisas füsioterapeudi hooldada olnud Mettis.

Eesti judokad pole läbi aegade universiaadidelt veel ühtegi medalit võitnud.

Kehakaalus kuni 100 kg maadlev Grigori Minaškin piirdus vaid ühe matšiga. Ta kaotas kohe avaringis Kasahstani esindajale Viktor Demjanenkole. Kuna Demjanenko järgmises ringis omakorda kaotas oli Minaškinile võistlus lõppenud.

Vaata Mettise võiduheiteid (alguses lohutusringi matšid):