Van Dijk on hüppeliigese ja põlve artroskoopilises ravis murrangulise lähenemise rajaja. Professor viis hüppeliigese kirurgiaga tegelevatele ortopeedidele läbi töötoad, mida said videosilla abil jälgida ka teised huvilised. Lisaks temale pidasid loenguid ja osalesid töötubades Tartu Ülikooli Kliinikumi, Medexi ja Ortopeedia Arstide eksperdid.

Hüppeliigese praktilises töötoas kasutati maailmas esimest korda uue põlvkonna hüppeliigese mulaaže, mida toetab Smith & Nephew artroskoopiatehnika. Uued Sawbones'i mulaažid aitavad noorematel kirurgidel või hüppeliigese kirurgiaga tegelevatel sporditraumatoloogidel harjutada erinevaid operatsioonitehnikaid ja arendada seeläbi oma oskusi.

Hüppeliigese operatsiooni teostamine mulaaži peal:

Prof van Dijk ütles, et tema karjääri algusaastatel polnud hüppeliigese probleemid ja nende lahendamine kuigi tuntud. "Ma olen oma uurimisrühmaga teinud aastatepikkust teadustööd, et luua vajalikke tehnikaid ja lahendada hüppeliigesega seotud probleeme. On suurepärane tunne jagada seda teadmist ortopeedia kirurgidega üle maailma, et nemad ja nende patsiendid saaksid samuti kogutud teadmistest ja loodud tehnikatest kasu," märkis van Dijk.

Hüppeliigese praktilise töötoa muutis erakordseks ka see, et töötoas kasutati maailmas esimest korda uue põlvkonna hüppeliigese mulaaže, mida toetab Smith & Nephew artroskoopiatehnika. Uued Sawbones'i mulaažid aitavad noorematel kirurgidel või hüppeliigese kirurgiaga tegelevatel sporditraumatoloogidel harjutada erinevaid operatsioonitehnikaid ja arendada seeläbi oma oskusi.

Prof van Dijki sõnul võimaldasid operatsioonis kasutatud kaasaegsed mulaažid harjutada hüppeliigese kirurgiat jalale kõige sarnasema mudeli peal. "Mudelitel on esindatud peamised hüppeliigeseid puudutavad probleemid, mistõttu võib koguni öelda, et nende mulaažide abil on loodud patsient," sõnas ta.