Kvalifikatsioonis 27. tulemuse välja lasknud Pärnat läks pääsul 32 parema hulka kokku lätlanna Anete Kreicberga`ga. Pärnat jäi küll seerias taha 3-5, kuid suutis otsustavatel hetkedel oma võtta. Seisult 5-5 lasti lisanool ja mõlemad võistlejad tabasid 9-sse. Õnneks oli Pärnati nool märklaua keskpunktile selgelt lähemal.

Seejärel oli vastaseks kvalifikatsioonis 6. koha saanud venelanna Inna Stepanova. Tema punktisumma 72 lasuga kvalifikatsioonis 655 ja Pärnatil 614. Aga see vahe täna ei maksnud. Pärnat võitis duell-laskmise 6-4. Edasi ootas oma järge Mariana Garcia Mehhikost. Pärnat oli jällegi taga 3-5, aga tuli raskest seisust välja. Lisanool Pärnatil kümnesse, vastane suutis vastata 8-ga. Eesti vibulaskja veerandfinaalis! Ta alistas duell-laskmises kvalifikatsiooni 38., 6. ja 11. naise.

Veerandfinaalis seisis ees korealanna Choi Mi-sun, kes oli kvalifikatsiooni kolmas tulemusega 673. Absoluutne maailma tipp. Tase oli selline, et üheksast noolest kaheksa, mis ta Pärnati vastu lasi, maandusid kümnes! Korealanna võitis seeria 6-0.

"Kokkuvõttes hea päev. Ei ütleks, et kaheksa hulka jõudmine oli suur üllatus, sest ma kipun eelringis laskma vähem, kui reaalselt võimeline olen. Duellide ajal suudan end paremini kokku võtta. Venemaa sportlase alistamisest on kõige suurem rahuolu. Eriliselt viimase seeria osas, kus lasin 28. See oli päris magus võit," kommenteeris võistlust Reena Pärnat.

Ka Laura Nurmsalu (Tartu Ülikool) teekonna peatas korealanna. Pääsul 16 hulka läks Nurmsalu kokku kvalifikatsiooni teise naise Kang Chae-young´iga. Ka see seeria lõppes 0-6. Eelnevalt oli Nurmsalu alistanud Mongoolia esindaja Ariunbileg Nyamjalrgali 6-2.

Pearu Jakob Ojamäe (TTÜ) langes meeste hulgas konkurentsist kohe esimeses ringis, kus tal tuli ülinapilt alla vanduda Portugali esindajale Luis Carlos Pissarrale. Seisult 5-5 otsustas edasipääseja lisanoole laskmine. Mõlemad lasid üheksasse, kuid portugaallase nool oli märklaua keskpunktile õige napilt lähemal. Välja võeti sirkel ning alles siis selgus tõde.

Juba paari nädala pärast seisavad vibulaskjatel ees maailmameistrivõistlused. Taanis lähevad jagamisele ka esimesed olümpiapääsmed.