Osalemisest asja siiski ei saanud, sest põhjakorealaste loobumise info jõudis FISU kaudu Eesti jalgpalliliitu kõigest nädalapäevad enne mängude algust. Kaalumisele pakkumine ometi võeti, sest tahtmine universiaadil mängida oli suur, aga vajaliku dokumentatsiooni kokkusaamine osutus ebareaalseks.

Lõuna-Korea "sõbralik naaber" pidi algselt universiaadile lähetama 108 sportlast, kuid mängu astusid poliitilised jõud. Põhja-Korea võimuladvikule ei sobinud kohe kuidagi, et Lõuna-Korea võimaldas Ühendatud Rahvaste organisatsioonil Seoulis avada inimõiguste küsimustega tegeleva osakonna. Mis muul põhjusel end Seouli sätiti, kui et silma peal hoida inimõigusi eiraval Põhja-Koreal.

12 aastat tagasi peetud Daegu universiaadil Põhja-Korea sportlased võistlesid, kuid siis võeti osalemise otsus vastu napid kaks päeva enne üliõpilasmängude algust. Katsu siis sellise naabriga asju ajada... Pärast Korea sõja lõppu 1953. aastal pole osapooled ametlikult rahulepet sõlminud, kokku on lepitud vaid vaherahus.