Sissemarss algas kenasti, riikide delegatsioonid sammusid areenile nii nagu nähtud olümpiamängude avamiselt. Siis aga ühtäkki delegatsioonide sissemarss peatus ja rahva eest sammusid läbi vaid lipukandjad. Mitte õiged lipukandjad, vaid kohalikest asemikud. Nende seljatagune, kus alati on sammunud konkreetse riigi sportlased ja nende abilised, oli tühi. Hämming oli suur ja koheselt lõi peas vasardama küsimus "Mis juhtus?".

Õnneks ei miskit traagilist. Selgus, et staadioni lähistel suutsid sportlaste sissemarsi peatada Taiwani valitsuse pensionireformide vastu protesteerijad. Lisaks osalesid protestiaktsioonis Taiwani iseseisvust nõudvad rühmitused. Ka Eesti delegatsioonil jäi protesteerijate tõttu õigel ajal staadionile sissemarss tegemata. Politsei ja turvateenistus suutis mõne aja möödudes demonstrandid jõuga laiali ajada ning toppama jäänud riikide delegatsioonid sammusid hilinenult ikkagi staadionile. Lõpp hea, kõik hea.

Tänase seisuga on universiaadile akrediteeritud 6280 sportlast 125 riigist.

Taipei City sai suveuniversiaadi korraldusõiguse 2011. aasta detsembris, edestas hääletusel Brasiilia pealinna Brasiliat. Eelnevalt oli Taipei kolm korda korraldusõiguseta jäänud – kandideerides ka 2007., 2011. ja 2015. aasta suveuniversiaadi korraldajaks.

Tänavune universiaad kestab 19.-30. augustini. Kohustuslikke alasid on 13 – kergejõustik, korvpall, sportvõimlemine, jalgpall, vehklemine, judo, iluvõimlemine, lauatennis, ujumine, taekwondo, veepall, võrkpall ja vettehüpped. Lisaks 7 korraldajate poolt valitud ala – vibulaskmine, sulgpall, pesapall, golf, tõstmine, wushu ja rulluisu alad (roller sports). Näidisalana on kavas piljard.

Omaniku leiavad 271 medalikomplekti. Neist kõige enam 50 kergejõustikus, järgnevad ujumine (42), taekwondo (23), judo (18), rulluisu alad ja tõstmine (16) ning vettehüpped (15).