„Pilt on selline, et kolme medali eest võitleb neli meest,“ arvas treener Alar Seim, pidades poja kõrval silmas Aleksei Lovtševi diskvalifitseerimise järel maailmameistriks tõusnud grusiini Laša Talahhadzet, tolle tiitlikaitsjast tiimikaaslast Irakli Turmanidzet ja armeenlast Gor Minasjani, keda Eesti rekordimees MMil vaid kiloga edestas.

„Rebimises alustame ilmselt 185-st või kui tunne pole hea, siis võtame veidi alla. 190 võiks ära teha. Tõukamise puhul jälgime võistlusolukorda. Algraskusega võiks kindlustada medali, teine üritus võiks olla hõbeda peale ja kui kõik hästi läheb, siis kolmandaga võiks proovida Lašat tõukamises võita või midagi sellist,“ visandas papa-Seim plaane.

22-aastane Talahhadze on selge suursoosik. MM-il sai ta mäletatavasti kirja 207 ja 247, Førdes rebis treeningul näiliselt pingutamata 190 ja tõukas sama kergelt 220. Seim, kelle margid on 190 ja 248, peaks võitlema kahvatumate medalite eest Turmanidze (rekord 435 kg) ja Minasjaniga (437 kg), välistatud pole ka mustade hobuste esilekerkimine.