Igal päeval oleme tutvustanud esikümmet alt ülespoole. Esimese ja teise koha teeme teatavaks juba homme, kui Nokia kontserdimajast läheb kell 20.30 eetrisse Delfi TV otsesaade "Spordiaasta kokkuvõte 2013".

Senine edetabel: 10. Kristjan Kangur, 9. U-21 võrkpallikoondis, 8. Kaia Kanepi, 7. Tanel Kangert, 6. Korvpallikoondis, 5. Epeenaiskond, 4. Gerd Kanter.

3. koht - Heiki Nabi

28-aastane Kreeka-rooma maadleja naasis 22. septembril Budapestist MM-i hõbemedaliga, 10. detsembril sai temast tagantjärgi kahekordne maailmameister, sest Eesti vägilast finaalis võitnud iraanlast Amir Aziz Ali Akbari oli teist korda dopinguga vahele jäämise eest karistatud eluaegse võistluskeeluga.

"Esimene emotsioon oli väga võimas. Sain eile õhtul sellest teada, kui üks sõber saatis mulle sõnumi," rääkis Nabi kaks päeva pärast ametlikku teadet Delfile, tunnistades veel, et iraanlase vahelejäämine ei olnud üllatus, kuna mehe ootamatu kaalumuutus oli kahtlane.

"Ta kadus esimese vahelejäämise järel paariks aastaks ära ning võttis selle ajaga 20 kilo juurde. Tean omast kogemusest, kui raske on lihasmassi kasvatada. See tundus väga kahtlane, aga ega ma midagi kindlat väita ei saanud. Seega tema vahelejäämine suur üllatus ei ole minu jaoks."

18. detsembril ehk eelmisel kolmapäeval saadeti Nabi hõbemedal rahvusvahelise maadlusliidu palvel Šveitsi, kus kõik ümberjagamisele minevad medalid kokku kogutakse ja siis õigetele omanikele saadetakse.

"Ma ei ole väga pessimistlik, et ma kulda ei saa. Ju ma ikka saan," rääkis ta samal päeval Delfile. "Iseasi kui kiiresti ta jõuab. Loodan, et teised medalid jõuavad samamoodi pakiga FILA-sse, nagu minu oma täna teele läks. Kui nii läheb, siis võib-olla selle aastanumbri sees jõuab kuld juba siia. Elame-näeme."

Teel MM-i finaali alistas Nabi poolaka Kamil Blonksi 7:0 ja aseri Zaur Mehralijevi 3:0, 2010. ja 2011. aasta MM-i pronksimehe, kasahhi Nurmakhan Tinalijevi 2:0 ning poolfinaalis 6:0 ungarlase Mihály Deák-Bárdosi, kes MM-idelt võitnud kokku kuus hõbedat ja korra EM-il kulla.

Nabi intervjuu MM-il pärast kahte esimest matši:

Nabi intervjuu pärast poolfinaali, kui oli teada, et vähemalt hõbe on käes:

Nabi intervjuu MM-i hõbedamehena:

Kuigi finaalis tuli Nabil valemänguri paremust tunnistada, siis täna saame talle uhkusega panna juurde tiitli: kahekordne maailmameister Heiki Nabi. Ja mis kõige rõõmustavam, Nabi maadlemised pole veel kaugeltki maadeldud. MM-i järgsel pressikonverentsil teatas treener Henn Põlluste, et Nabi võistleb ka 2016. aastal Rio de Janeiros. Peab tunnistama, et sinna on pikk maa minna ning teele jääb nii mõnigi tiitlivõistlus. Näiteks 2014. aastal peetakse MM Taškentis, järgmised Euroopa meistrivõistlused juba eeloleva aprilli alguses Vantaas, 2015. aastal selguvad maailma parimad maadlejad Las Vegases.

Uuest aastast muutuvad raskekaalu reeglid, mille kohaselt saab Nabi kaalukategooriaks -130 kg. Varem oli raskekaalu ülempiiriks 120 kilo. Ehk konkurentsis püsimiseks peab hakkama ka Nabi pisut kosuma. Jõlud ja aastavahetus on selle alustamiseks paras aeg. Häid pühi Sulle, Heiki!