Postimees.ee keskkonnas toimunud rahvahääletusel anti kandidaatidele kokku 106 000 häält, spordialaliite osales hääletusel 63, ajakirjanikke 44.

Punktid jaotusid vastavalt sellele, mitmendale kohale sportlane hääletusel jäi. Esimene koht sai 5, teine 4, kolmas 3, neljas 2 ja viies 1 punkti. Erandiks olid võistkonnad ja treenerid, kus punkte anti süsteemis 3-2-1. Aasta noorsportlaste valikul rahval sõnaõigust polnud.

Aasta meessportlase hääletusel oli üllatavaks asjaolu, et rahvas Gerd Kanterit esiviisikusse üldse ei pannud. See sai ka talle saatuslikuks ning aitas kaasa Rasmus Mägi võidule.

Parima naissportlase hääletusel polnud osapooled samuti üksmeelel. Rahva südamesse läksid eelkõige Kelly Sildaru teod, ajakirjanikud ja alaliidud hindasid enim Ksenija Balta kuuendat kohta olümpial.

Aasta võistkond oli kategooria, kus kõik kolm hääletusrühma leidsid konsensuse. Sõudjate olümpiapronksi ei trumpa miski üle. Rahva arvates väärinuks teist kohta Ott Tänak ja Raigo Mõlder, ajakirjanike ja alaliitude teine koht läks epeenaiskonnale.

Kõige napim oli Matti Killingu võit aasta treeneri hääletusel. Rahvas hääletas esimeseks Kelly Sildaru treeneri Tõnise, sõudetreener rahvalt vaid ühe hääle. Sellest aga piisas, et ühe punktiga võrkpallikoondise lootsi Georghe Cretu ees võit võtta.

Noorsportlaste valikul valitses ajakirjanike ja alaliitude vahel hämmastav üksmeel. Punktid jagunesid üks-ühele sarnaselt.