Kudre kommenteeris, et tal on võistluse kohta väga vastakad tunded. „Tehniliselt oli täitsa hea sõit, kuigi tegin ka mõne väikse vale teevalikuotsuse ja jätsin sõitmata mõne olulise lõike läbi metsa. Sõita polnudki väga raske, aga tundsin kogu aeg, et liigun edasi väga aeglaselt. Kaotussekundid kogunesidki peamiselt sõidukiiruse ja sujuvusega. 15. koht mind üleliia rõõmsaks ei tee, aga pean endale tunnistama, et tegin tegelikult üsna korraliku sõidu.”

Naiste 3,1 km ja 14 kontrollpunktiga suhteliselt lihtsal ja kiirel orienteerumisrajal võttis võidu Venemaa esindaja Julia Tarasenko, kes kulutas raja läbimiseks 13 minutit ja 10 sekundit, edestades 22 sekundiga juba 41-aastast Mervi Pesu Soomest. Kolmas oli rootslanna Magdalena Olsson tulemusega 13 minutit ja 41 sekundit. Evely Kaasiku ja Doris Kudre olid vastavalt 24. ja 26. kohal.

Koondise treener-esindaja Raul Kudre arvates võis kogunenud kaotuse panna natuke nii suuskade kui teevalikuvigade süüks. ”Daisyl oli esimese osaga raskusi ning võib-olla oli ka millinegi süü suuskades, mis metsa vahel ei libisenud”. Teine pool oli aga ajaliselt OK ja pigem üllatavalt hea.“

Meeste 3,4 km ja 18 kontrollpunktiga rajal näitas parimat minekut bulgaarlane Stanimir Belomazhev, edestades 12 sekundiga Øyvind Watterdali Norrast ja 14 sekundiga tiitlikaitsjat Andrey Lamovit Venemaalt. Eesti meeste sõitu kommenteeris Raul Kudre: „Ilmar Udam tegi kohe esimese kontrollpunktiga oma vea ära ja lõpupoole liikus ilusti. Margus Hallik kurtis, et sõita ei jõudnud. Kõrgust siin 1500 m ü.m.p.” Meeste kohad olid vastavalt 37. ja 38., kolmandana stardis olnud Andres Saal oli 44.

Kolmapäeval jätkuvad Euroopa meistrivõistlused ühisstardist sõidetava tavarajaga, mis koondise treener-esindaja Raul Kudre sõnul peaks sobima nii Daisy Kudrele kui Ilmar Udamile. ”Daisy on motiveeritud ja alla ei anna. Ilmarile peaks orienteerumistehniliselt lihtsam ja füüsilisele poolele rõhuv rada sobima”.