Eesti Antidoping on avaldanud eestikeelse tõlke WADA väljaantud keelatud ainete ja meetodite nimekirjast. Nimekiri on sama eri riikide ja eri spordialade jaoks.

„Sel aastal lisasime eestikeelsesse versiooni kommentaarid, mis võivad otseselt Eesti sportlasi puudutada,“ märkis Elina Kivinukk, Eesti Antidopingu juhatuse liige.

Olulisemaks muudatuseks on meldooniumi lisamine nimekirja. Meldooniumi sisaldav südameravim Mildronaat on keelatud nii võistluste ajal kui võistlusvälisel ajal. Endiselt on igal ajal keelatud trimetasidiin ja seda sisaldav südameravim Preductal.

Eesti Antidopingu kodulehel on ravimi register, mille abil saab kontrollida enamikku Eestisse toodavaid ravimeid, on nad spordis lubatud või mitte.

„Nimekiri hakkab kehtima uue aasta 1. jaanuarist,“ täpsustas Kivinukk. „Nüüd on sportlastel ja spordiarstidel kaks kuud aega, et muuta või leida alternatiivne ravi. WADA koodeksi järgi on sportlane alati lõplikult vastutav selle eest, et keelatud aineid tema organismist ei leitaks.“

Spordis keelatud ainete ja meetodite nimekirja kinnitab WADA täitevkomitee iga aasta septembris ja see hakkab kehtima järgneva aasta 1. jaanuaril. Aine lisatakse nimekirja, kui ta tõstab sportlikku sooritusvõimet, on ohtlik sportlase tervisele ja kahjustab spordi vaimu. Mõned nimekirja kantud ained ja meetodid on täielikult keelatud, mõned on keelatud ainult võistluste ajal ja vaid mõned üksikud erandid on keelatud teatud spordialadel.

Vaata eestikeelset keelatud ainete nimekirja (kommenteeritult) SIIT.