Tallinna Jahtklubi sportlane Anna Pohlak kogus kümne võistlussõiduga 73 punkti, tema parimad tulemused sõitudes olid teine, kaks neljandat ja seitsmes koht.

“Võistlusolud olid keerulised, eriti viimasel kahel päeval. Raskust lisasid tugev ja muutlik hoovus, keerutavad tuuled ning vihm, mis nõudsid head purjetamisvaistu ning suurt tähelepanu ja keskendumist. Meie purjetajate jaoks muutis võistlemise keeruliseks kindlasti ka see, et suhteliselt lühikesel rajal sõitis koos nii palju purjetajaid. Eestlased pole harjunud nii suures laevastikus sõitma ning noored pidid end 200-protsendiliselt tõestama. Lisaks vaimne pinge, mis tekkis pikast tuule ootamisest nii maal kui merel. Samas suutis Anna Pohlak, aga ka Merit Kaal teha just viimasel kahel päeval oma parimad sõidud, mis näitab nende võimet end veel lõpus kokku võtta ja realiseerida,” rääkis Eesti Zoom8 Liidu juhatuse liige Kalev Kaal.

Merit Kaal (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai 49. koha 323 punktiga, Lotta Koov (Tallinna Jahtklubi) järgnes 55. kohal 358 punktiga ning Marilyn Koitnurm (Rein Ottosoni Purjespordikool) võttis 71. koha 485 punktiga.

Maailmameistriks krooniti tüdrukute arvestuses austerlanna Lena Hess 28 punktiga, tüdrukuid võistles 77.

Poiste arvestuses jõudis valitsev Eesti meister Roland Mik (Rein Ottosoni Purjespordikool) 26. kohale 188 punktiga, saades oma parimate tulemustena kirja kaks viiendat ja kuuenda koha. Aksel Artusele kuulus (Saaremaa Merispordi Selts) 45. koht 331 punktiga, tema klubikaaslane Rene Riim lõpetas 59. kohal 407 punktiga Rain Markus Koorti (Rein Ottosoni Purjespordikool) ees, kes võttis 61. koha 410 punktiga. Alo Rosme (Tallinna Jahtklubi) sai 70. koha 451 punktiga, kannul Rimo Timm (Saaremaa Merispordi Selts) 72. kohal 458 punktiga. Saaremaa Merispordi Seltsi poisid Ardo Hansalu platseerus 77. kohale 483 punktiga, Taavi-Martin Enno sai 80. koha 505 punktiga ja Vahur Varris 83. koha 533 punktiga. Rein Ottosoni Purjespordikooli noored Mark Andreas Rebane võttis 84. koha 544 punktiga ja Kenneth Muuli 88. koha 563 punktiga, Gert Poopuu (Saaremaa Merispordi Selts) sai 91. koha 632 punktiga.

Maailmameistritiitliga krooniti poiste arvestuses samuti austerlane Thomas Palme 40 punktiga, poiste arvestuses võistlesid 97 noort.

Norrasse kogunes MM-i tiitlite eest võistlema 174 noorsportlast, Eesti oli esindatud koguni 16 purjetajaga.