"Otsustasime võtta aega ja mängida partii malet, sest Eesti riik vajab hädasti paulkereslikku strateegilist mõtlemist ning Riigikogus on vaja poksi asemel rohkem malega tegeleda," ütles Artur Talvik. "Kui õppida Paul Kereselt siis ehk suudame mitte keerata Eesti riigi vankrit külili. Praegune inimeste kaasamine otsuste langetamisse meenutab haavatud ratsut, aga võiks sarnaneda oda jõulisele ja tulemuslikule liikumisele malelaual," lisas ta.

"Väärtustame malet, kui olulist traditsiooni, pooldame ju strateegilist ning ettevaatavat riigijuhtimist," arvab Andres Herkel. "Meie kavatseme hoida oma lippu kõrgel ja käike sooritades püüame alati arvestada sellega, mida on vaja vaba ühiskonna tasakaaluka arengu tagamiseks," lisas Ain Lutsepp.

Riigikogu liige Andres Ammas sedastas, et Riigikogu liikmed peaks igapäevatöös eeskujuks võtma malereeglid - vangerdada võib vaid üks kord, teadma peab mis on patiseis ja igavene tuli. "Paul Keresest peeti lugu kui male võlurist, ta armastas kombinatsioonilist lahtist mängu, selle mõtte saab üle kanda ka Riigikogu töö olulisuse kohta," ütles Ammas.