Ehkki Latini soov ujumises eesotsas välja tulla päris sajaprotsendiliselt ei täitunud, liikus eestlane kahel esimesel osaalal ilma suuremate probleemideta esikahekümne piirimail. Nagu WTS etappidelt eeldada, jagus ka Latini rattagruppi äärmiselt nimekaid mehi, kaasaarvatud WTS sarja avaetapi võitja Mario Mola, kel seekord tuli finišis leppida 15. kohaga.

Latin, kes kaotas võitjaks tulnud Suurbritannia staarile Jonathan Brownleele lõpuks 4 minutit ja 16 sekundit, ületas lõpujoone korraliku 24. kohaga, kogudes sellega korralikku punktilisa nii MM-hooaja kui ka olümpiapääsu arvestuses. Olümpadistantsi läbimiseks kulus Eesti triatleedil Aucklandis aega 01:59:42.

MM punktisüsteemi ehk nn. „Threadneedle“ reitingu kohaselt annab iga WTS sarja etapivõit 800 punkti, mis on tavalisest maailmakarika etapivõidust tervelt 500 punkti võrra väärtuslikum. Tulenevalt soliidsest punktivahest osaleb WTS sarja etappidel seetõttu ka suurem osa triatlonimaailma eliidist.

Juba esmaspäeval lendab Latin Sydneysse, et seal oma treeningutega jätkata. Kahe nädala pärast avaneb Latinil aga taas võimalus WTS sarjas kaasa lüüa, kui maailma triatloniparemik koguneb uhiuuele Gold Coasti etapile.

Naiste arvestuses lõppes Aucklandis võistlus taaskord ameeriklanna Gwen Jorgenseni ülemvõimuga, kes edestas teisena lõpetanud Katie Zaferesit rohkem kui pooleteise minutiga.

Video meeste võistlusest: