„Eesti kabeelu on aastaid olnud väga vilgas just rahvusvahelisele tööle - Tallinn on olnud Euroopa kabepealinn alates 2007. aastast, mil siin on asunud Euroopa Kabeföderatsiooni peakontor,” märkis Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. „Eesti kabetajad on tugevad mitte ainult võistluste korraldajatena, vaid ka mängijatena. Tänane tunnustusüritus kinnitab, et meil on palju heal tasemel mängijaid ning kabe kandepind on lai.”

„2015. aastale tagasi vaadates saab Eesti Kabeliit rõõmu tunda paljude aktiivsete inimeste kaasalöömise üle Eesti kabeelus,“ ütles Eesti Kabeliidu president Tarmo Tulva. „Koostöös treenerite ja lapsevanematega suutsime edukalt korraldada Euroopa noorte meistrivõistlused Tallinnas, viia Eesti täiskasvanute meistrivõistlused Narva ja Jõgevale ning saata suure hulga noori mängima rahvusvahelistele tiitlivõistlustele. Meie noorte tulemused kinnitavad, et Eesti on jätkuvalt tugev tegija nii mängijate osas kui ka võistluste korraldajatena.“

„Aasta parimad on näidanud väga korraliku taset nii Eesti meistrivõistlustel kui ka rahvusvahelistel turniiridel. Hea meel on tõdeda, et parimate hulka on lisandunud uus noor tegija, kellelt ootame kindlasti suuri tulemusi ka järgnevatel aastatel,“ lisas Tarmo Tulva.