Eesti kulturismi- ja fitnessi liidu president Arnold Tokko nimetab lõppenud aastale tagasi vaadates mitu positiivset tulemust, mis 2007. aastat iseloomustama jääb.

„Me oleme lahti saamas nn. Antsoni sündroomist, kus on üks tippsportlane ja siis tühi maa,“ seletab Tokko ja nimetab heade näidetena klassikalise kulturismi võistkonna edukat esinemist Kataloonias toimunud MM-il. Mäletatavasti jõudsid seal kõik Eesti sportlased esikümnesse: Argo Ader lõpetas võistluse 6. kohaga, Imre Vähi ja Argo Vaible saavutsid 7. ja Marek Kalmus oma kasvukategoorias 9. koha.

Samavõrd oluliseks hindab EKFL-i president ka juunioride esinemisi rahvusvahelistel võistlustel. Liisa Otsus võitis juunioride MM-il fitnessis pronksmedali, tuues nii Eestile läbi ajaloo esimese juunioride medali rahvusvahelistelt kulturismi ja fitnessi tippvõistlustelt.

Mitmed eksperdid on hinnanud Liisa Otsuse võimeid väga kõrgelt ning ennustavad noorsportlasele säravat rahvusvahelist karjääri.

Lisaks Liisa Otsuse heale tulemusele väärib märkimist ka Eiko Rappuri 5. kohta Tjumenis toimunud Euroopa meistrivõistlustel juunioridele klassikalises kulturimis.

Tiitlivõitudest jääb 2007. aastasse veel Ott Kiivikase meistritiitel Põhjamaade meistrivõistlustel, kaalukategoorias kuni 90 kg. Imre Vähi saavutas Põhjamaade MV klassikalises kulturismis oma kasvukategoorias hõbemedali.

EKFL-i aasta parimad sportlased selgitati hooaja jooksul erinevatel võistlustel kogutud punktisumma alusel.

Naissportlane: Liisa Otsus
Meessportlane: Imre Vähi
Naisjuunior: Liisa Otsus
Meesjuunior: Eiko Rapur
Fitnessist: Liisa Otsus
Bodyfitnessist: Kerli Gricevicius
Kulturist: Ott Kiivikas
Klassikaline kulturist: Imre Vähi
Võistkond: Eesti koondis kl.kulturismi MM-l (Vähi, Vaible, Ader, Kalmus)
Treener: Natalia Nazarenko-Kiivikas
Kohtunik: Andres Lepp
Klubi: Reval-Sport

2008. aastaks seatud plaanid näevad Arnold Tokko sõnul ette võimalikult kvaliteetset esinemist rahvusvahelistel tiitlivõistlustel. „Suured ootused on klassikalise kulturimi koondisel, kulturimis Ott Kiivikasel ja fitnessis Liisa Otsusel ja Natalja Nazarenko — Kiivikasel,” nimetab Tokko sportlasi, kellelt spordiliidu juhid uuel aastal häid tulemusi ootavad, „tuleb tegus ja võistlusterohke aasta.“

Eeloleva hooaja tippsündmuseks kujuneb Tokko hinnangul ilmselt III Innar Mardo memoriaal, mis koondab juba kolm võistlust: Eesti meistrivõistlused ning Elite Touri o savõistlused kulturismis ja klassikalises kulturismis.

Eesti kulturismi ja fitnessi liit koondab neljal alal võistelevaid sportlasi ja korraldab Eesti meistri- ning karikavõistlusi kulturismis, klassikalises kulturismis, fitnessis ja bodyfitnessis.