„Lõppenud hooaja suursaavutuseks võib pidada koguni viie meie mängija jõudmist World Amateur Ranking edetabelisse, mis Eesti väiksust arvestades on suurepärane saavutus,“ märkis Eesti Golfi Liidu president Anu Hanson. „Tuleva aasta eesmärgiks on viia üha rohkem kohalikke võistlusi sellisele tasemele, mis lubaksid WAGR punktidele mängida. Antud edetabelisse jõudmine on meie mängijatele parimaks hüppelauaks juba maailma tasemel võistlustele pääsemiseks.“

Seni oli kohalikest amatöörmängijatest tabelisse jõudnud vaid üks mängija, aasta suurfavoriit Mark Suursalu, kes mahtus sel aastal juba 600 parima hulka. WAGR tabelisse jõudsid sel aastal ka Egert Põldma, Gert Holland, Torel Neider ja Enn Pääro.

Mark Suursalu peab oma käesoleva aasta parimaks võistluseks Rootsis Ljunghusenis toimunud Nordea Touri kvalifikatsioonivõistlust. „Seal oli olukord, kus ma pidin mahtuma 12 parima hulka, et saavutada endale hea kategooria,“ rääkis Suursalu. „Ilma mõttes ei olnud just kõige lihtsam mängida, tuul oli päris kõva, kuid mängisin oma mängu ära ja tulin kuuendaks, mis kindlustas mulle lisaks pääsu kõikidele 2011. aasta Nordea Tour’i võistlustele.“

Ühtlasi oli tegemist läbi aegade parima saavutusega Eesti golfi ajaloos, sest mitte kunagi varem ei ole mängija läbi kvalifikatsiooni täielikku mänguõigust (full-card) saanud.

Aasta kokkuvõttes naiste parima Annika Meose eesmärgiks on järgmisel aastal pääseda veelgi rohkem välismaale võistlema. „Esimesena tuleb pähe näiteks Soomes Erkko Trophy võistlus, kus olen juba korra ka käinud. Tegemist on väga heal tasemel võistluse ja hea väljakuga, kuhu kindlasti tahaksin tagasi minna,“ sõnas Meos.

Eile toimunud golfihooaja lõpetamisel tunnustati kokku 13 võistlejat või golfiga lähedalt seotud inimest.

Sel aastal üheksast kohalikust tippvõistlusest koosnenud Eesti Golfi Liidu ja Ernst&Youngi Edetabelivõitluse parimaid olid Egert Põldma ning Mari Hütsi.

Noortest pälvis U18 golfitüdruku tiitli samuti Mari Hütsi ning golfipoisi oma Andri Laine. U15 parimad olid Getter Saaroja ja Martin Unn.

Meeskonna arvestuses osutus 2010. aasta edukaimaks golfiklubiks Estonian Golf&Country Club.