Eesti meeste 67. meistrivõistlustel 64-ruudulises kabes kaitses edukalt tiitlit Arno Uutma Jõgeva kabeklubist, kes kogus 10 punkti. Teine kuni neljas koht läks jagamisele 9 punktiga. Koefitsiendiga tõusis teisele kohale mitmekordne rahvusvahelise kabe Eesti meister Urmo Ilves. Kolmanda koha saavutas Uno Plakk ning neljandaks jäi ainus väljaspool arvestust võistelnud välismängija Venemaalt Andrei Napreenkov. Meeste võistlustest võttis osa 16 mängijat ning võistluse keskmine koefitsient oli 2363, mis on üks kõrgemaid viimastel aastatel.

Eesti naiste 58. meistrivõistlused võitis täisedu 8 punktiga Kaari Vainonen Lasnamäe male-kabeklubist. Marika Azojan Jõgeva Kabeklubist jäi teiseks 6 punktiga ning kolmanda koha saavutas koefitsiendiga 3 punkti kogunud Janet Tamm Pärnumaalt. Naisi osales võistlustel kokku viis.

Eesti Kabeliit (www.kabeliit.ee) asutati 22. aprillil 1990. Rahvusvahelise Kabekonföderatsiooni (FMJD) liikmeks võeti Eesti Kabeliit vastu 19. oktoobril 1991. Eesti Kabeliit on Euroopa Kabekonföderatsiooni (EDC) asutajaliige 13. augustil 1998, mis asutati samuti Tallinnas ning on Eesti Olümpiakomitee liige. Eesti Kabeliidul on 145 liikmesklubi. Eestis harrastatakse mitut kabeliiki, kõige suurema kandepinnaga on vene kabe ja rahvusvaheline kabe (vastavalt 64-ruuduline ja 100-ruuduline kabe). Aktiivseid kabe harrastajaid on Eestis üle 1 000. Eestis on palju kõrgetasemelisi kabetajaid, teiste seas kolm rahvusvahelist suurmeistrit: Urmo Ilves, Arno Uutma ning Kaido Leesmann.