Juba ajasõidus näitas Liiv 600 meetri pikkusel rajal parimat aega (1:06.351) olles Roberts Pundursist (Läti) ja Mart Markusest (Eesti) parem rohkem kui sekundiga. Finaalis võttis Liiv kohe ohjad enda kätte ja lõpusirgel polnud talle enam vastast. Teisena tuli üle lõpujoone Pundurs ja kolmas oli eelmise aasta Tartu Rulluisumaratoni võitja Kert Keskpaik.

„Võit tuli tegelikult raskemalt kui tundus. Tuli parasjagu pingutada. Minu jaoks on see üks Eesti suurimaid sprindivõistlusi ja väga tähtis võit,“ ütles Marten Liiv. „Homme olen 9. Tartu Rulluisumaratoni stardis ja eesmärk on aidata tiimi. Mängime Kert Keskpaiga peale“.

Naiste ajasõidus olid Enel Kõrva ja Saskia Alusalu teistest peajagu üle. Kõrva sõitis välja aja 1:17.907 ja Alusalu sekundi jagu kehvema. Finaalis ei suutnud Eesti parim kiiruisutaja Alusalu lõpusirgel Enel Kõrvale vastu saada ja Eesti rulluisutamist juba aastaid valitsenud Kõrva sai teist aastat järjest Eesti kiireima rulluisunaise tiitli. Kolmas oli Anna Jugai Venemaalt.

„Eesmärk oli lõppu jõuda. Minul ei olnud võidumõtteid, aga mees ja isa tahtsid väga mu võitu. Ma sain lausa vihaseks nende peale eile. Aga pidasin pingele vastu,“ ütles Kõrva. „Homme tulen samuti starti“.

Harrastajatele mõeldud Rahvasprindi stardis oli täna 21 meest ja 3 naist. Erinevalt eliitvõistlejatest selgitasid nemad lõpliku paremusjärjestuse ainult ajasõitude põhjal.

Meeste Rahvasprindi esikoht läks Lätti, kui võitis Arvis Miezitis. 600 meetri pikkuse sprindiringi läbimiseks kulus tal 1:17.015. Teine ja kolmas koht jäid Eestisse. Tartlane Cardo Poolar oli teine ajaga 1.17.548 ja tallinlane Magnar Meinart kolmas ajaga 1.17.905. Nagu näha oli ka Rahvasprindis rebimine väga tihe, esikolmik mahtus ühe sekundi sisse.

Naistest oli kiireim Geidi Kruusmann (Lääne-Virumaa) ajaga 1:23.040, kusjuures selle ajaga oleks Kruusmann ka eliitnaiste hulgas B-finaali jõudnud.

Homme toimub 9. Tartu Rulluisumaraton, kuhu on starti oodata üle 1100 rulluisutaja. Kavas on 42km, 21km ja 10km distantsid.