Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul sai Hollandi puhul määravaks asjaolu, et kõik spordirajatised, mida võistluste läbiviimiseks vaja, on neil kas juba olemas või nende puhul, mis tuleb juurde ehitada, on olemas väga selge nägemus, mis neist pärast mänge saab. „EOC prioriteet on teha Euroopa mängudest järjepidev, iga nelja aasta tagant toimuv Euroopa suurim spordivõistlus, mis rikastaks Euroopa riikide spordikultuuri jätkusuutlikul ja vastutustundlikul viisil,“ ütles Seli, kes ühtlasi on ka EOC Euroopa Liidu komisjoni esimees.

Hollandi täna esitletud kontseptsiooni kohaselt toimuksid Euroopa mängud üheksas erinevas linnas, teiste seas Amsterdamis, Haagis, Eindhovenis. Lähiaastad peaksid selgust tooma, millistel spordialadel ja millises formaadis võisteldakse. Praeguse nägemuse järgi jääksid Euroopa mängud seotuks olümpiamängudega, olles olenevalt spordialast otsesemalt või kaudsemalt olümpia kvalifikatsioonivõistluseks.

Esimesed ajaloolised mitut spordiala ühendavad üle-euroopalised mängud leiavad aset juba kuu aja pärast 12.-28. juunini Aserbaidžaanis Bakuus. Võisteldakse 20 spordialal, sh nii olümpia- kui ka mitteolümpiaaladel ning ühel paraolümpiaalal. Eestit esindab esimestel Euroopa mängudel 59 sportlast üheteistkümnel spordialal. EOK täitevkomitee kinnitab koondise koosseisu 27. mail toimuval koosolekul.

EOC on mittetulundusühing, mis koostöös Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Rahvuslike Olümpiakomiteede Ühendusega, samuti taoliste ühendustega teistes maailmajagudes, arendab olümpialiikumist Euroopas.