Hetkel on tabeliliider ja tõenäoline põhiturniiri võitja Klaipeda Dragunas, kel kirjas 14 punkti (8 mängust). Järgnevad Dobele Tenax 12 (9), Viljandi HC 11 (8), Riia Celtnieks/LSPA 7 (9) ja Kaunase Granitas-Gaja-Karys 6 (8) punktiga. Minski HC Vitjaz pole seni veel silma pähe saanud. Dragunas piisab esikohal lõpetamiseks kahest punktist ja arvestades, et pühapäeval kohtub Leedu klubi Vitjaziga, siis peaks ülesanne jõukohane olema.

Vastu astub liigaliider ja värske Leedu karikavõitja

Edukat debüüthooaega tegev Viljandi HC võtab ette reisi Leetu, kus laupäeval minnakse vastamisi liidriga. Jaanuarikuus Viljandis jäi omavahelises mängus peale Dragunas 34:27. "Sõidame seekord päev varem kohale, sest mäng on juba päeval kell 14," selgitas bussiteekonda Klaipedasse alustanud peatreener Marko Koks.

Mulkide ettevalmistav mäng tõi koduses liigas kindla 37:13 võidu (Karl Toom 7 väravat) Valga Kävali üle. Dragunase nädal Leedus möödus aga meeldejäävamalt. Esmalt võideti Leedu karikafinaalis Granitas-Gaja-Karyst 26:24 (Edvinas Vorobjovas 6) ning kolmapäeval alistati sama meeskond paralleelarvestusse läinud koduliiga ja BCL-i mängus 27:26 (Karolis Stropus 6).

"Mõlemad on tugevad meeskonnad, lähme võitude järele, aga samas ei oska midagi põhiturniiri lõpp-koha suhtes oodata," tunnistas Koks. "Kõik vastased finaalnelikus saavad olema parajad pähklid, vahest ainult esikoht annaks väikese eelise. Ent võidupingeid me siiski endale peale ei lao."

Viljandi HC on juba mõnda aega pidanud läbi ajama vigastatud liidri Kristo Järveta. "Oleme hakkama saanud, aga kindlasti tunneme Kristost Leedus puudust, sest tema rahvusvaheliste mängude kogemused on hindamatud," arvas Koks. "Ülejäänud pallurid on terved ja rivis ning loodame, et saame oma mängu hästi käima."

Mulkide pühapäevase vastase Granitase jaoks on tegu tähtsa nädalavahetusega, sest Läti klubide omavahelises heitluses laupäeval juhtub Celtnieks/LSPA alistama Tenaxi, siis peab Kaunase klubi võitma mõlemad kohtumised, et finaalnelikusse pääsed. Võrdsete punktide korral edestab nimelt Celtnieks leedulasi omavaheliste mängude parema väravate vahega.