Kohtumine Klaipedas algas viljandlastele hästi ja tosina minuti järel oldi 6:2 ees. Mitu karistust ja vastaste täpsus 7-meetri joonelt aitasid Granitase aga järele ning ettegi. Avapoolaja viimased kümme minutit ajas Viljandi juba leedukaid taga ning alles viimasel sekundil sooritatud Ott Variku täpne vise kirjutas tabloole Eesti karikavõitja 14:13 edunumbrid.

Teine pooltund möödus sarnases võtmes – Viljandi kaheväravaline edu sulas kiirelt ja alates 35. minutist ei pääsenud Marko Koksi hoolealused kordagi juhtima enne kuni kohtumist jäi mängida kaks minutit. Jälle oli Ott Varik mängija, kes pärast Granitase minutilist mõttepausi ja ebaõnnestunud rünnakut Viljandi 25:24 ette viis.

Mäng polnud sellega veel läbi, sest leedukad teenisid minut enne lõppu karistusviske, ent Edvinas Balčiunas eksis ja Viljandist kohale tulnud 40-liikmeline fänniseltskond võis koos meeskonnaga tähistada pronksmedaleid! Ott Varik oli lisaks tähtsatele väravatele täna ka Viljandi HC täpseim, tabades 8 korda. Karl Roosna ja Karl Toom viskasid 5, Kristjan Koovit ja Robert Lõpp 3 väravat ning Mark Lõpp lisas ühe tabamuse.

Balti Challenge Liiga ajaloo esimeseks võitjaks krooniti Klaipeda Dragunas, kes finaalis alistas lätlaste Dobele Tenaxi 28:22 (16:8). Põhiturniirigi võitnud leedukad said Läti meistermeeskonna eest kiirelt minema ja edu käest ei andnudki. Karolis Stropus viskas võitjate kasuks 7 väravat, finaalmängu parimaks tunnistati aga Dragunase väravavaht Aistis Pažemeckas.

Viljandi HC koosseis: Sander Aasmäe, Lauri Ant, Kristo Järve, Marek Kohv, Kristjan Koovit, Robert Lõpp, Mark Lõpp, Sten Maasalu, Rasmus Ots, Peeter Parik, Madis Parik, Marko Peterson, Karl Roosna, Martin-Ott Sülla, Karl Toom, Joel Urbel, Ott Varik, Mikk Varik, Vitali Vorobjov treener Marko Koks