Marko Koks: "Meeskonna seisund on päris hea"

Põhiturniiril kohtus Viljandi meeskond lätlaste esiklubiga kahel korral ning tasavägised heitlused parimat ei selgitanud. Võõrsil kaotati Tenaxile 24:28, ent veebruari algul kodusaalis saadi 29:27 võit. "Nüüd tuleb neutraalsel pinnal otsustav lahing," sõnas Viljandi HC peatreener Marko Koks. "Eks Challenge Liigas ongi väga võrdsed tiimid ning usutavasti võivad kõik turniiri võita. Meie ei vaata kaugemale avakohtumisest ehk esimeseks eesmärgiks on lätlased alistada ja finaali jõuda!"

Tenax pole juba mitu nädalat võistlusmänge pidanud, sest täisedu 21 võiduga 21-st mängust Läti meistrivõistluste põhiturniiri võitnud klubi on koduse play-offi avaringis vaba. Viljandi mängis viimati kolmapäeval kodus HC Kehra/Horizon Pulp&Paperiga ning kaotas 21:22. "Kaotusest hoolimata nägin, et meeskonna vorm on tõusuteel ja usun, et läheme Klaipedasse päris heas seisus," õhkus Koksist optimismi.

"Arvan, et poolfinaalis on mõlemal võistkonnal 50-50 võimalused – arvatavasti saab finaalikoha tiim, kes osanud põhiturniiri kahest mängust paremad järeldused teha," ennustas Koks. "Eks saal ja väljak tähenda mõlemale klubile kui võõrsilmängu, ent loodan, et meil on siiski väike eelis."

Mulkide peatreener vihjas tõsiasjale, et meeskonda sõidab Leedu läänerannikule toetama koguni üle 30 fänni! "Oleme klubiga kogukonnas juba mitu aastat selle nimel tööd teinud, publikunumbrid kasvavad ja selline huvi Balti Liiga vastu on meeskonnale väga meeldivaks üllatuseks," tunnustas Koks poolehoidjaid.

Leedukad teadlikud mulkide invasioonist

Info viimati mainitud tõsiasjast liigub ka lõunapoolsetesse riikidesse, sest korraldava klubi Dragunas peatreener Arturas Juškenas tunnistas, et peavad tõhusamalt pealtvaatajatega töötama. "Muidu saab finaalneliku mängude atmosfäär olema küll väga hea, aga pigem tekiks tunne, et mängime Viljandis," sõnas Juškenas.

Põhiturniiri võitja Dragunas kohtub teises poolfinaalis Granitasega, kellega viimastel kuudel pidevalt vastamisi oldud. Balti liiga mängudes sai Dragunas ühe- ja kaheväravalised võidud ning märtsi esimesel päeval alistati Granitas ka Leedu karikafinaalis 26:24. Poolfinaalide kaotajad selgitavad pühapäeval pronksmedalite omaniku ning võitjad kell 14 algavas finaalis Balti Challenge Liiga esimese võitja.

Balti Challenge Liiga Final Four Klaipedas:

28. märts 15:00 Dobele Tenax – Viljandi HC

28. märts 17:00 Klaipeda Dragunas – Kaunase Granitas-Gaja-Karys

29. märts 12:00 3.-4. koha mäng

29. märts 14:00 Finaal