Peatreener Marko Koks: Kurb, et ise võimalused maha mängisime

Avamängu Kaunases 26:30 kaotanud Viljandi HC korduskohtumise algus ei ennustanud midagi head, sest kaheksaminutilise mängu järel oldi 0:6 taga! Võideldi aga võimsalt ja poolajavileks juhiti juba 13:11. Teine pooltund möödus võrdsete heitluses, ent eduseisu kasvatada ei õnnestunud mulkidel kuidagi.

Korraks jäädi 21:22 taha, ent siis tehti 4:0 spurt ja viimase minuti alates oli lootust. Aga kohtumise viimase värava viskasid leedukad ja nii sai Viljandi küll 25:23 võidu, aga langes kahe mängu kokkuvõttes Balti liigas konkurentsist.

Võõrustajate parimana viskas Karl Toom 7 väravat. Veiko Luik lisas 4, Ott Varik, Kristo Järve ja Mikk Varik 3, Kristjan Koovit ja Kristo Voika 2 ning Karl Roosna 1 tabamuse. Leedukate ridades tabas Deivydas Virbauskas 7 korda.

Viljandi peatreener Marko Koks pettumust ei varjanud: "Kõik oli meie endi kätes, aga mis raske tööga kätte võitsime, andsime imekergelt jälle ära. Rabistamist ja ebaõnnegi oli palju ning tundus, et osadel mängijatel olid pinged peal ja nad ei saanudki sellest krambist kohtumise lõpuni lahti. Granitasel oli kogemusi rohkem ja nad mängisid kindlamalt."

Mängulõpu võimalust kommenteeris Koks järgmiselt: "Meile piisanuks ju ka neljaväravalisest võidust ja suutsime kolmega plussi saada, pall oli meie käes, olime ülekaalus, aga oskasime siis auti sööta. See ongi kõige kurvem, et ise võimalused maha mängisime."

Serviti võitles võõrsil välja viigi

Põlva Serviti alustas veerandfinaalseeriat Klaipedas, kus kohaliku Dragunase vastu pärast 2:0 algedu jäädi praktiliselt kogu mänguks tagaajaja ossa. Poolaeg kuulus võõrustajatele 14:11 ja kui viimased kümme minutit käima läksid, oli Dragunase eduseis veel 25:21.

Põlvalaste võimas lõpuspurt aitas aga tabloole sättida viiginumbrid 27:27, mis jätab järgmisel laupäeval peetava korduskohtumise eel lootuse, et Balti liiga finaalturniir sel aastal Eesti klubideta siiski ei toimu.

Serviti täpseim mees oli täna Kristjan Muuga 6 tabamusega. Henri Sillaste viskas 4, Andreas Rikken, Ardo Puna, Hendrik Varul, Roman Aizatullov ja Sergei Ljubtšenko 3 ning Raiko Rudissaar 2 väravat. Leedu meistri kasuks said Igor Kopišinski ja Mindaugas Dumčius kirja 5 tabamust.

Serviti peatreener Kalmer Musting jäi enim rahule väravavahi ja ääremängijate Kristjan Muuga ja Henri Sillaste tööga. "Eston Varusk tegi väravas 23 tõrjet, mitmed neist väga olulised," kiitis Musting. "Hästi toimis ka meeskondlik kaitse, ent üldpildiga rünnakul ei saa kuidagi leppida. Õnneks tõid pallurid, kel selliste tähtsate play-off mängude kogemusi, kastanid tulest, aga parandamisruumi on palju."

Sügisel kohtusid samad klubid eurosarjas ja Mustingu arvates on täna klass kõrgem. "Mõlemad meeskonnad on juurde pannud ja tegemist on vägagi võrdsete vastastega. Viigiga võõrsilt võib rahul olla ja loodetavasti suudame järgmisel nädalal kodusaalieelise ära kasutada. Ütleksin, et võimalused on meie kasuks 51-49," lisas Serviti peatreener.

16. ja 17. aprillil peetavale finaalturniirile on koha juba kindlustanud tiitlikaitsja Minski SKA, kes ootab poolfinaalivastast just Serviti – Dragunas paarist ning teises poolfinaalis kohtuvad Riihimäe Cocks ja Kaunase Granitas-Gaja-Karys.