Kohtumine Klaipedas algas võõrustajate domineerimisel ja nelja esimese rünnaku jooksul ei saanud Viljandi kordagi viskele, vaid kaotas palli. 11. minutiks oli seis 6:2 ja külaliste mõlemad väravad tulid karistusvisetest.

20. minutiks tegid Kristo Järve kaval karistusvise ja Kristjan Kooviti värav seisuks 9:6. Siis lubas Viljandi vastastel neli vastuseta väravat visata ja vahe kärises seitsmele. Mulgid võitlesid kaasasõitnud paarikümne fänni valjuhäälsel toetusel hästi ning vaheajavileks oli tablool seis 14:10.

Teisel pooltunnil toimus vägagi võrdsete vastaste heitlus. Viljandit hoidis suurepäraste tõrjetega mängus väravavaht Rasmus Ots, sest vahepeal ei saadud teises platsi otsas kuidagi palli väravasse. Kuus ja pool minutit enne lõpuvilet viskas Robert Lõpp seisuks 26:24 – esmakordselt pärast mängu algust oli vahe kaheväravaline.

Enamaks aga mulkidel jõudu ei jätkunud, Dragunas seisis kaitses hästi ning pallikaotused ja valesöödud ei lubanud Eesti meeskonnal korduvalt viskelegi jõuda. Leedu meister sai 29:26 koduvõidu. Lõpp viskas Viljandi kasuks seitse, Koovit ja Andrei Hapal viis, Järve neli, Simon Drõgin ja Sergei Rodjukov kaks ning Mikk Varik ühe värava. Vastaste parim oli Lukas Juškenas kuue tabamusega.

"Eks kogu mäng sinna alguse nahka läks," tunnistas Viljandi peatreener Marko Koks. "Eksisime lihtsates olukordades, kaotasime palli ja nägime kurja vaeva, et mängu sisse saada. Alles poolaja keskel saime oma mängu käima ja teine pooltund oli juba täitsa hea, aga maksime algusele muidugi lõivu."

Pühapäeval kohtutakse VHC Šviesaga, kellele sügisel kodusaalis ühe väravaga alla jäädi. "Tuleb teha järeldused ja vähemalt alustada kohtumist paremini. Sõidame Vilniusse, mäng on kell kolm, nii et saame veidi rohkem puhata ning loodetavasti teeme parema esituse," lisas Koks.