Esmakordselt Balti liiga raames Leedu meistrivõistluste mulluse neljanda meeskonnaga kohtunud Viljandi ei saanud kuidagi minema ja viskas esimese värava alles kuuendal minutil. Peagi oldi siiski kahe väravaga peal, kuid poolaja lõpp pöördus jälle külalistele, kes läksid vaheajale 14:12 eduseisus.

"Periooditi mängisime päris hästi, aga siis andsime jälle initsiatiivi liiga lihtsalt käest," kommenteeris Viljandi peatreener Marko Koks. "Peamiselt jäi kõik pidama meie rünnaku taha – ei läinud need pallid sisse ja ka tervikuna pole veel head klappi praeguses hooaja faasis."

Teise pooltunni algus oli võrdne kuniks mulgid tegid 7:1 spurdi ja juhtisid veerand tundi enne lõpuvilet 21:18. Veel 51. minutil oli Viljandi 23:22 eduseisus, kuid mängu lõpp kuulus Šviesale ja leedukad noppisid magusa 27:26 võidu. "Saime mitu kaheminutilist karistust, mis röövisid jõudu ja ka enesekindlust," sõnas Koks.

Robert Lõpp viskas kodumeeskonna kasuks 11 väravat. Kristjan Koovit lisas 4, Kristo Järve 3, Madis Parik, Mark Lõpp ja Sergei Rodjukov 2 ning Vladimir Maslak ja Mikk Varik 1 tabamuse. Šviesa poolel oli täpseim Valdas Drabavičius samuti 11 väravaga.

"Saime ohtliku Karolis Antanavičiuse hästi kinni, aga vasakukäeline Drabavičius tegi palju pahandust," hindas Koks. "Positiivse poole pealt, võitlesime hästi ja hoolimata kehvadest perioodidest, tulime ikka ja alati mängu tagasi. Vigadest tuleb õppida ja edasi minna. Pühapäeval ei tule teps mitte kergem mäng, pigem isegi raskem."

Viljandi homne vastane Klaipeda Dragunas sai võõrsil kindlalt jagu Dobele ZRHK Tenaxist 30:19 (14:10). Leedu meistril on nüüd nagu tiitlikaitsja Riihimäe Cocksil ja Šviesalgi A-alagrupis kaks punkti. Viljandi, Tenax ja sel nädalavahetusel mänguvaba olev HC Kehra/Horizon Pulpo&Paper on punktita.

Eesti klubide pühapäevased mängud Balti liigas:

14:00 Viljandi HC – Klaipeda Dragunas (Viljandi spordihoones)

18:00 HC Tallinn – Põlva Serviti (Tallinnas, Kalevi spordihallis)