Kehra spordihoones toimunud kohtumine oli Kooperaatorile esmakordne peale 1992. aastat, kui toonane väravpalli profiklubi riigikorra muutumise tõttu likvideeriti. Kooperaator osales 80-ndatel ja 90-ndate alguses Nõukogude liidu esiliigas ning klubist said karastuse paljud hilisemad Eesti koondislased.

"Kooperaatoriga tõesti ei ole juba aastakümneid koos mänginud, aga nii palju on koos soola ära söödud, et kõik teavad täpselt teineteise tegemisi. Väga mõnus ja võimas oli platsil viibida. Suur tänu kõikidele fännidele, kes vanu tegijaid oma kohalolekuga austasid ", lausus täna 60. sünnipäeva tähistav Jüri Lepp.

Kohtumise resultatiivseimaks tõusnud joonemängija Ahmed Porkveli lisas talle omase huumoriga, et ta on valmis ka mõne meistriliiga võistkonnaga liituma. "Kui kuskilt meistriliiga klubist kutse tuleb, siis olen nõus jätkama, kuid vaid hea raha eest. Pinnoneni ja Lepaga olen olnud aastaid koos. Nad olid omal ajal mängujuhid ja nendega probleeme ei olnud. Ülejäänud vennad, kes sööta ei oska, siis ütlesin kohe, et ärge söötke. Väga hea üritus oli. Vanade sõpradega oli tore koos mängida. Ikka samad naljad ja samad liikumised. Saal rahvast täis ja superüritus", lausus Viimsis noori treeniv Porkveli.

Kehralast Indrek Lillsood pani mäng vahepeal muigama, kuna mehed võtsid asja väga tõsiselt. "Sportlase hing on kõikidel sees ja kõvaks võitluseks läks. Olin platsil viibinud meestest üks nooremaid, kuid meestel olid kõik nipid kasutusel ja mängutarkus olemas. Kohati oli päris huvitavaid asju näha. Jürile on käsipall nii hingelähedane, et see ongi see, mida Jüri tahab. Näha oli, et ta ise ka platsil nautis. Publikut oli ka nii palju nagu tavaliselt teravamatelt play-off mängudel", lausus HC Kehra noortetreener Lillsoo.

"Kooperaatori põlvkond on andnud Eesti käsipallile palju tulevasi treenereid. Treeneritena on töötanud või töötamas tänagi Heinla, Pinnonen, Kont, Laast, Porkveli, Jaanis, Rätsep, Järv ja Bramanis. Ilma nendeta oleks Eesti käsipall ilmselt väljasuremise ääreni jõudnud. Paljude meeste pojad on praegugi kõvad mängumehed", lisas Lepp.

Üritusest võtsid endistest mängijatest osa Kooperaatori poolelt Hendrik Karlson, Toomas Heinla, Ain Pinnonen, Kalev Svilberg, Ain Kont, Raivo Laast, Jürgen Palm, Mart Liinat, Ahmed Porkveli, Ahti Pihkva, Margus Varik, Aron Jaanis, Jaanus Rätsep, Margus Herman ja Toivo Järv. Kehralaste ridades olid kohal Tõnis Turman, Roman Glinkin, Priit Pajus, Jaak Kuusemets, Urmas Kütt, Ain Luukas, Ain Ustaal, Indrek Lillsoo, Jaan Kauge, Urmas Träder ja Raivo Holm. Aastatel 1986 - 1992 Kooperaatori peatreener Jüri Lepp mängis ise platsil esimese poolaja Kooperaatori ja teise HC Kehra eest.