Soome karikavõistluste poolfinaalis toimus eestlaste vastasseis. Ardo Puna ja Helsingi IFK kohtusid Siuntio IF-iga, kus pallivad Ott Varik ja Sten Maasalu. Avapoolaeg kulges peamiselt SIF-i juhtimisel, ent vaheajavileks tuli Puna tabamusest tabloole 17:17 viik. Kolm eestlast olid selleks hetkeks visanud kümme väravat.

Puna: naudin valuvabalt käsipalli mängimist

Külalised Siuntiost alustasid teist pooltundi paremini ning rebisid parimal juhul vahe neljale väravale. 45. minutil algas tõeline Puna-show, sest 26-aastane Põlva käsipalli kasvandik tabas neli korda järjest, aitas HIFK-i viigini ning peagi libises kodumeeskond eest. HIFK sai lõpuks 38:34 võidu. Puna arvele jäi 14 väravat, tabades viskeid 88-protsendilise täpsusega. Varik ja Maasalu said mõlemad SIF-i kasuks kirja kuus väravat.

"Nautisin täiega valuvabalt käsipalli mängimist, sest oktoobris oli mul väike probleem õlaga," kommenteeris poolfinaali sangar Puna. "Nüüd oli õlg palju parem ja võib vist öelda, et vormiga võis rahule jääda. Siuntio on mu eelmine klubi ja muidugi ei tahaks neile kaotada, nii et see tõsiasi andis veidi lisamotivatsiooni."

Mullu lõpetas HIFK põhiturniiri kuuendana ja jäi veerandfinaalis mängudega 2:3 alla Helsingi Dickenile. Tänavu on liigas kaotatud vaid korra ja nüüd edeneti karikafinaali. "Klubi pole otseseid eesmärke välja öelnud, aga HIFK pole juba 20 aastat esikolmikusse jõudnud, nii et medalitele tahaks küll mängida," arvas Puna.

"Hetkel mängin klubis vasaksisemise positsioonil, ehkki hooaega alustasin hoopis paremsisemise kohal. Ja muidugi vahel kasutatakse mind mängujuhina ka. Pärast mitut vigastusrohket hooaega naudin mängimist," tunnistas Puna, kes kaheksa liiga- ja karikamänguga tänavu juba 60 väravat visanud.

HIFK-i vastane 1. detsembril toimuvaks karikafinaaliks selgub Dickeni ja Riihimäe Cocksi vahelisest poolfinaalist. Puna klubikaaslasele Sten Toomla jaoks tuleb karikalahing liiga vara. "Kuus nädalat tagasi opereeritud vasaku randme sidemed vajavad taastumiseks aega ja arstidega oleme seadnud eesmärgi olla platsil tagasi jaanuaris," sõnas Toomla.

Siuntio IF sai karikakaotusest kiirelt üle ja võttis reedel neljanda liigavõidu, alistades võõral väljakul Åbo IFK 35:25 (16:11). Varik viskas seitse ja Maasalu neli väravat. Soome meistriliigat juhib 12 punktiga Dicken, Karjaa BK-46 järgneb 10 ning Siuntio, Cocks ja HIFK kaheksa silmaga, kusjuures kahel viimasel on mäng varuks.

Saksamaalt tõi nädal nii häid kui halbu uudiseid

Saksamaa Bundesliga tõi eestlaste jaoks häid ja halbu uudiseid ning seda kõike ühe mänguga. Mait Patrail naasis pärast vigastuspausi TSV Hannover-Burgdorfi ridadesse, viskas värava ja andis resultatiivse söödu, kuid oli sunnitud 37. minutil platsilt lahkuma. Õnnetu kukkumise järel sai sel korral viga põlv.

"Hetkel valutab korralikult ja raske öelda, mis ja kui tõsiselt seal just katki on. Eks magnetuuringu järel selgub täpselt," kommenteeris värskelt seljatraumast taastunud Patrail. Hannover-Burgdorf jäi kodusaalis MT Melsungenile 29:36 (15:22) alla. Rasmus Otsata mänginud Bergischer HC kaotas Rhein-Neckar Löwenile 25:30 (13:15).

Nädal oli väga edukas TV Emsdettenile, kes noppis 2. Bundesligas kaks võitu võõrsilt, alistades TV 05/07 Hüttenebergi 34:30 (18:14) ja Hageni Eintrachti 31:28 (16:16). Toom viskas esimeses kohtumises ühe värava. Emsdetten on kolme järjestikuse võidu abil kerkinud 12 punktiga üheksandaks ning omab üht kohtumist varuks.

Dener Jaanimaa viiest väravast ja neljast resultatiivsest söödust ei piisanud TuS N-Lübbecke viiemängulise võidujada jätkamiseks. Jaanimaa klubi kaotas TuS Ferndorfile 19:22 (8:13) ja lasi liiga uustulnuka tabelis eest libiseda. Lübbeckel on 14 silma ja viies positsioon, esikolmik – kelle seas ka Ferndorf – on kolme punkti kaugusel.

Astme võrra madalamal sai Schwerini Mecklenburger Stiere nädalaga võidu ja kaotuse kui alistati põhjatsooni liider Rostocki HC Empor 26:25 (12:13), ent kaotati TSV Burgdorf II-le 25:33 (13:17). Armi Pärt viskas Empori võrku ühe palli. Magusa võidu sai läänetsoonis HSG Krefeld, alistades seni sama punktisummaga liidrikohta jaganud TV Leichlingeri 29:24 (18:14). Karl Roosna viskas võitja ja uue ainuliidri kasuks neli väravat.

Alina Molkova aitas Valuri Islandil liidrikohale

Saksamaa neljandas liigas sai Kristo Voika nelja tabamuse toel magusa võidu TSG Söflingen, tulles teisel poolajal välja viieväravalisest kaotusseisust, et alistada SG PF/Eutingen 33:32 (15:18). Viiendas liigas seisis Rasmus Ots Bergischer HC II väravasuul, kui tunnistati HG LTG/HTV Remscheidi 23:20 (9:9) paremust.

Vastuoluline oli nädal Bukaresti Steaua jaoks. Kolmapäeval saadi Martin Johannsoni kolme värava abil SEHA-liigas hooaja neljas võit, olles üle Bosnia-Hertsegoviina tiimist Ljubuški RK Izvidač 37:32 (16:19). Siis aga pudeneti Rumeenia kõrgliigas juba 9. kohale, kui kaotati kodus Turda AHC Potaissale 29:31 (14:15). Eesti koondise kapten jäi selles mängus nullile.

Rootsi meistriliigas Jürgen Rooba küll resultatiivsuspunkte ei kogunud, aga tema HIF Karlskrona sai teise järjestikuse võidu. Kodusaalis alistati IFK Ystad HK 33:30 (17:13). Sloveenias jäi nullile ka Andris Celminš, kui tema RK Maribor Branik tegi võõrsil 25:25 (9:12) viigi Hrastniki RK DOL TKI-ga.

Marius Aleksejev tegi Islandi kõrgliigas viis tõrjet ja aitas Akureyri HF-il 25:25 (8:9) viigini UMF Grotta vastu. Sama tulemuse sai Hollandi esiliigas Jesper Bruno Bramanis, visates sajaprotsendilise tabavusega viis väravat, kui tema HV KRAS/Volendam viigistas 34:34 Beeki SMEZO/BFC-ga.

Islandil oli nädal topeltedukas Alina Molkova jaoks, kes esmalt tabas viiel korral 26:19 (12:8) võidumängus HK Kopavoguri üle ning upitas Reykjaviki Valuri nii meistriliigas liidrikohale. Neli päeva hiljem edenes Valur karikasarjas veerandfinaali, olles kindlalt 37:13 (14:8) üle esiliigaklubist UMF Grotta. Molkova panustas võitu kahe väravaga.