Kolmas ja võimalik otsustav kohtumine peetakse neljapäeval Põlvas.

Kalevi spordihallis algas kohtumine küllalt sarnaselt eelmise kolmapäeva avamängule – Serviti kaitses hästi ja kuidagi ei suutnud võõrustajad Eston Varuski väravat lahti muukida. Kui kuus päeva tagasi võttis skooriavamine Tallinnal aega üle kaheksa minuti, siis nüüd pisut enam kui kuus.

Serviti oli 11-minutilise mängu järel 7:2 ees ja Jüri Lepp kasutas minutilist mõttepausi, mis andis suurepärase tulemuse. Markus Viitkar, Rainer Kelk ja Marko Slastinovski viskasid kiirelt kolm vastuseta väravat, Armis Priskus tõrjus Raiko Rudissaare karistusviske ning Viitkaril oli võimalus vahe minimaalsekski vähendada, ent tabas kiirrünnaku lõpetuseks Varuskit.

Väravaid tuli vahepeal üliharva, kaks kogenud ja kavalat peatreenerit proovisid erinevaid kaitseformatsioone ning taktikalisi käike. Siis aga hakkasid põlvalased üha paremini tabama ja vahe kasvas jälle. 20. minutil saatis Anatoli Tšezlov palli väravavahita jäänud Tallinna tühja väravasse seisuks 11:6 ja poolajavile eel kasvatas Martin Grištsuki karistusvise Serviti edu seitsmeväravaliseks – 16:9.

Lepp üritas jätkata lisaründejõuga, kuid teise pooltunni algul päädis see esmalt kahe tühja puuri lennanud Serviti väravaga. Siis sattus platsile seitsme asemel juba kaheksa väljakumängijat ja Tallinn jäi hoopis vähemusse. Siivo Sokk suurendas Põlva meeskonna edu kahekohalise numbrini, 19:9.

Meistriliiga debütant jätkas küll võitlust, aga tiitlikaitsja kaitse oli liiga hea. Lisaks tegi suurepäraseid tõrjeid Serviti väravasuul Varuskit asendanud Denis Lõokene. Teise poolaja esimese veerandtunniga suutis Tallinn visata vaid kaks väravat ning kohtumise lõpul andsid mõlemad peatreenerid mänguaega kõigile protokolli kantud palluritele.

Serviti sai seerias teise võidu tulemusega 28:17. Võitjate kasuks viskasid Tšezlov ja Roman Aizatullov viis väravat, Siivo Sokk tabas neli korda. Skoori tegid külalistel üksteist pallurit, teiste seas ka Lõokene. Kodumeeskonnalgi said kaks paremat ehk Kelk ja Viitkar kirja viis väravat.

"Olime ise täna paremad kui eelmisel kolmapäeval," kommenteeris Serviti juhendaja Kalmer Musting. "Värskust oli rohkem kui nädal tagasi pärast rasket Balti liiga finaalturniiri ja leidsime ka parema mängijate rotatsiooni. Mitu head nädalat on veel mänge ees, peame targalt toimima ja mängijate tervisega riske mitte võtma."

Tallinna peatreener Lepp märkis eriliselt ära Tšezlovi tegutsemise. "Põlva mängujuht ikka keeras seda rünnakut nagu ise tahtis ja meil ei ole tänases seisus sellele vastust. Tahtmist oli poistel rohkem kui oskusi ning kui ebaõnnestumisi hakkas kuhjuma, lagunes täna mäng ära," sõnas Lepp.

Teises paaris on avamängu järel juhtimas HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, kes alistas võõrsil HC Viljandi 23:21 (15:11).