Serviti suurimad väravakütid olid Anatoli Tšezlov ja Carl-Eric Uibo kuue tabamusega, Henri Sillaste ja Hendrik Varul lisasid viis väravat. Kehra parim oli Dmitri Jankovski seitsme väravaga.

Finaalseeria teine kohtumine peetakse ülehomme Kehras.

Avamäng täispikkuses:

Finaalseeria eel:

Midagi uut Serviti ja Kehra vahelises mõõduvõtus spordisõprade jaoks muidugi pole – ainuüksi viimase kaheksa aasta jooksul ollakse finaalseerias vastamisi seitsmendat korda. Kahe peale on Serviti ja Kehra võitnud senisest 26-st meistrikullast 23, vastavalt 12 ja 11. Valga Maret-Sport, HC Viimsi ja HC Chocolate Boys on ülejäänud kolm klubi Eesti meistrite nimistus.

Kalmer Musting: Kehra on sügisega võrreldes kõvasti juurde pannud

Omamoodi juubeliga on tänavu siiski tegu, sest esmakordselt kohtusid need kaks klubi kullaheitluses 25 aastat tagasi! 1993. aasta meistrivõistlustel võitis Kehra mängudega 2:1, olles avakohtumise kaotanud. Servitil käis toona platsil ka praegune treenerite paar Kalmer Musting-Rein Suvi. "Oi, ma mäletan seda seeriat!" hüüatas Musting. "Hullud madinad olid, nii platsil kui fännide seas tribüünil."

Tänavu on Serviti ja Kehra erinevates sarjades kohtunud seitse korda, võitude seis on 6:1 põlvalaste kasuks. "Kehra on kevadeks heasse hoogu saanud, sügisega võrreldes on kõvasti juurde pandud. Küllap oli noortel treeneritel algus raske, aga nüüd toimetavad nii nemad kui mängijad oluliselt paremal tasemel," tunnustas Musting finaalivastaseid.

"Meie jaoks on tähtsaim oma head seisu ja stabiilset mängupilti hoida," sõnas Serviti peatreener. "Pidime ju juba kuu aega tagasi Balti liiga finaalturniiril täisjõuga mängima ning loodetavasti oleme suutnud seda vormi säilitada. Võtmeks on kindlasti väravavahtide esitus ja kaitse, sest siit algavad omakorda kiirrünnakud. Loomulikult on avamängus finaaliärevus ja -pinge suurem, aga usun, et meil on selliste seeriate kogemusi rohkem."

Kaupo Liiva: Serviti on läbi hooaja võimsas hoos olnud

Mullu alistas Serviti finaalis Kehra mängudega 3:1, tunamullu oldi üle Viljandist ning 2015. aastal läks finaalseeria otsustavasse viiendasse mängu, kus Serviti sai Kehrast jagu alles lisaajal 34:30. Viimane kehralaste tiitlivõit pärineb hooajast 2013/14, mil põlistest konkurentidest oldi üle mängudega 3:1.

"Meile oli väga tähtis, et viimati Balti liiga veerandfinaalis kohtudes Servitist jagu saime," lausus Kehra juhendaja Kaupo Liiva. "Tõestasime endile, et oleme heasse vormi tõusnud ja suudame ka läbi hooaja võimsas hoos olnud põlvalastest üle olla. Aga finaalseeria toob juba uued mängud ja küllap mõlemad meeskonnad plaanivad üllatuskäikegi."

Liiva jaoks on algav finaalseeria esimene treenerirollis ja 28-aastane peatreener tunnistas, et mängija-aastate play-offidega võrreldes on tegu täiesti erineva teemaga. "Loodan siiski, et oleme koos Mart Raudsepaga saanud meeskonna heasse konditsiooni. Kõik mehed on terved ning ainsa murekohana pole meie väravavahid saanud töökohustuste tõttu saanud kõiki treeninguid kaasa teha."