Jalg- ja korvpallis on pealinna meeskondade võimutsemist ikka ette tulnud. Või täpsem oleks sõnastada: varem oli see selgelt reeglipärane, viimastel aastatel pigem juhuslik.

Nii pääses aastatel 2000-05 ja 2007-08 korvpalli karikasarja poolfinaali alati kolm, 2003 koguni neli Tallinna klubi. Vaid 2006 valitses Lõuna-Eesti: Tartu Rock, Fausto ja Valga Welg. Jalgpallis on muster huvitaval kombel vaat et äravahetamiseni sarnane: 2000-05 ja 2008 rühkis esinelikkuse erinevates kooslustes Tallinna trio, tänavu kevadel kordasid ajalugu Flora, Flora II ja Nõmme Kalju (pidades Kaljut siiski Tallinna meeskonnaks). Ent täies koosseisus Tallinna kvartetiga pole vutis poolfinaale kordagi mehitatud - Viljandi, Narva, Tartu või Paide on alati muu Eesti au päästnud.

Käsi- ja võrkpalli geograafia on olnud aga niivõrd lai, et ühe linna võimutsemisest pole juttugi olnud. Kuni nüüd murdis trendi käsipallipealinn Põlva: täna õhtul madistavad Viljandis poolfinaalis omavahel Põlva Serviti ja Põlva Tarbijate Ühistu, Põlva/TunMan üritab üllatada HC Kehrat.

Kui Serviti on teadupärast koos Kehraga puid-maid jaganud juba pikki aastaid, siis TunMan ja Tarbijate Ühistu pallivad esiliigas. 15-19aastasest noormeestest koosnev TÜ on valitseva meistri Serviti duubel ning nii kolib mõlema meeskonna peatreener Kalmer Musting täna nooremate pingiotsale, jättes enda tavapärase abimehe, Eesti koondise lootsi Rein Suvi esindusrivistust juhendama. TÜ alistas teel poolfinaali kodusesse eliitliigasse kuuluva Aruküla.

Ka esiliiga liider TunMan võttis veerandfinaalis rajalt maha meistriliigasse kuuluva meeskonna, nimelt Tapa. Augustikuisel Tallinna karikaturniiril šokeeriti ka Kehrat ennast. Ent selge see, et täna on Kehra ilmselge soosik ning suure tõenäosusega näeme homme Serviti - Kehra järjekordset tiitliheitlust.