Jüri Lepal põhjust pika pingi üle rõõmustada

Tuletame meelde, et põhiturniiri esimese poole järel on koguni neljal klubil – Serviti, Kehra, Minsk SKA ja Bresti HC Meškov – kuus punkti ning Cocks on esinelikust vaid ühe punkti kaugusel. Kuues osaleja, Vilniuse VHC Šviesa on seni suutnud tabelisse hankida vaid ühe silma.

Kehralased sõidavad Soome ilmselgelt hea emotsiooni pealt, olles alles neljapäeva õhtul koduliigas alistanud võõrsil Viimsi Tööriistamarketi 33:22 (Marko Slastinovski ja Jevgeni Buinenko 7 väravat). Lisaks sisendab optimismi ka tõsiasi, et novembrist saadi Cocksist kodusaalis jagu 33:26.

"Pikk mängupaus oli meile ses mõttes kasulik, et pea kõik vigastatud mehed on tervenenud ja pink on nüüd üle pika aja meeldivalt pikk," rõõmustas Kehra juhendaja Jüri Lepp. "Varsti naaseb ka Kaupo Liiva ja klubiga taasliitus Jürgen Rooba, nii et valikut on tunduvalt enam kui sügisel. Roobal läheb muidugi veidi aega kosumiseks, sest selline mängupaus jätab ikka väikse jälje."

Cocksi vaevab vigastusetont

"Soomes pole meil kunagi kerge olnud, nii kaua kui Cocksiga kohtunud oleme ja eks saab raske nüüdki olema," arvas Lepp. "Tabeliseis on pingeline ja iga punkti pärast tuleb maksimaalselt võidelda, aga eks teevad seda ju ka vastased. Cocksil on mitu mängijat eemal, ent nii kvaliteetse meeskonna puhul ei muuda see neid vähemohtlikeks."

Cocks on koduses käsipallis sel hooajal alistamatu – Soome liigas on tabelis 14 võitu 14-st mängust, lisaks kindlustas Soome meister nagu meie Põlva Servitigi pääsu EHF Challenge Cupil 16 parema hulka. Viimati saadi nädal tagasi jagu Karjaa BK-46-st 26:23 (Gheorghe Safronii 6). Cocksi peatreener Kaj Kekki ootab huviga kehralaste külaskäiku: "Meie omavahelised mängud on alati huvitavad ja tasavägised, erinedes paljudest koduliiga kohtumistest."

Soome esiklubil pole hoolimata edust väljakul siiski kerged ajad, sest rivist on väljas koguni viis põhimängijat. "Eesti koondise väravavaht Marius Aleksejev ja Teemu Tamminen on audis hooaja lõpuni, lisaks oleme hetkel ilma Nico ja Andreas Rönnbergist ning Kristian Janssonist," selgitas Kekki. "Balti liigas on aga iga mäng ülitähtis, sest nii põneva tabeliseisu juures pole ruumi eksimusteks."

Serviti loodab mängumasina Valgevenes käima saada

Mullune Balti liiga finalist Serviti võtab ette pika reisi, et vastu astuda kahele tugevale Valgevene klubile. Mulluse finaalmatši "kordus" Minski SKA vastu toimub juba laupäeval ja Brestis mängitakse päev hiljem. Novembris alistas Serviti kodus mõlemad vastased, olles SKA-st üle 30:28 ja Meškovist 27:24.

Liiga heas hoos põlvalased hetkel pole, sest lisaks detsembrikuisele kaotusele Eesti karikavõistluste poolfinaalis, jäädi kolmapäeva õhtul Viljandi HC-le alla ka koduliigas 25:26 (Ardo Puna ja Pavel Turajev 6). "Olime novembris head, nii Balti liigas kui Euroopas, aga hetkel on meie mäng väga heitlik," tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Lähme kindlasti võitlema ja usume endasse. Vastased on muidugi tugevast puust, nii et ühe või kahe punktiga naasmine oleks juba hea," lisas Musting. "Iga punkt on tähtis, et püsida tihedas liigas kas või 4. koha konkurentsis. Ehk aitab meil oma mängu leida ka keskkonnavahetus ja mängud teistsuguste vastastega?"

Valgevene käsipall elab hetkel muidugi koondiste edu tähe all, sest MM-finaalturniiril alustas etteasteid A-koondis ja värskelt naasis U21 MM-valikturniirilt edasipääsenuna riigi noortekoondis. SKA läkitas MM-ile neli meest ja noorte edus olid osalised koguni kaheksa laupäeval Serviti vastu astuvat pallurit.

Laupäevased mängud Balti Liigas

15:00 Riihimäe Cocks – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Riihimäel)

15:00 Minski SKA – Põlva Serviti (Minskis)

18:00 Bresti HC Meškov – Vilniuse VHC Šviesa (Brestis)

Pühapäevased mängud Balti Liigas

12:00 Bresti HC Meškov – Põlva Serviti (Brestis)

15:00 Minski SKA – Vilniuse VHC Šviesa (Minskis)