Tiitlikaitsja alistas tänases teises poolfinaalis, põnevas lahingus Minski SKA 27:25 (13:14). Nico Rönnberg viskas võitjate kasuks koguni 13 väravat, kaotajatest olid täpsemad Vladislav Kuleš ja Nikita Vailupov viie tabamusega.

Delfi TV näitab kõiki finaalturniiri mänge otsepildis.

Pühapäevane ajakava:

12:00 Pronksimäng: Minski SKA – Zaporožje ZTR

14:15 Finaal: Riihimäe Cocks – Põlva Serviti

Eelinfo:

Serviti kvalifitseerus Final Four'ile juba üheksandat korda järjest ning mullu jäädi esmakordselt kaheksa aasta jooksul esikolmikust välja. Eesti rekordmeistri viimane Balti liiga tiitel pärineb hooajast 2009/10. Ülejäänud kuus finaalturniiri selle seeria ajal tõid põlvalastele kolm hõbedat ja kolm pronksi.

Kalmer Musting sooviks jälle pjedestaalile tõusta

Ukraina meistrivõistluste mullune hõbe ja 14-kordne tšempion ZTR on Serviti jaoks tuttav vastane, ehkki teeb Balti liigas kaasa alles teist hooaega. Aasta tagasi kaotati Zaporožje meeskonnale just poolfinaalis, siis 23:31. Ent tänavu kuuluti põhiturniiril samasse alagruppi ning Serviti võitis mõlemad Põlvas toimunud kohtumised napilt – detsembris 28:26 ja viimati veebruaris 24:22.

"Vastane on tugev ja olles alles hiljuti kohtunud, on selge, et tiimid tunnevad teineteist," hindas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Alagrupimängud olid väga võrdsed ja oli vaid pisiasjades kinni, et tulemused teistpidi ei kaldunud. Meie jaoks on tähtis hästi alustada, sest mullu poolfinaalis lasime nad eest ja enam mängu tagasi ei saanudki."

Laiemas plaanis kinnitas Musting, et esmane eesmärk olekski finaali saada. "Kõik, mis sealt edasi, oleks boonus ja ilmselt üllatuski. Oleme finaalnelikus ainus Baltikumi klubi ja loomulikult tahaks ka pärast aastast pausi jälle pjedestaalile tõusta. Aga see ülesanne saab olema väga-väga raske," arvas põlvalaste juhendaja.

"Meeskond on meil kenasti terve, vaid kaitsespets Indrek Neemet kimbutab seljavalu," kinnitas ise külmetuse küüsis vaevlev Musting. "Oleme valmistunud ja treeninud hästi, eelmisel nädalavahetusel käisime kogu tiimiga sanatooriumis ning putitasime mehi seal erinevate protseduuridega."