Serviti peatreener Kalmer Musting tunnistab, et nii varajane kindlustunne tuli tema jaoks üllatusena.

Üks eesmärk juba täidetud

Serviti võttis pühapäeval kodusaalis vastu alistas Riia Celtnieks/LSPA ning sai kindla 37:24 (19:11) võidu. Tasavägise alguse järel tegi Serviti 7:0 spurdi ning valitses siis juba kohtumist oma tahtmist mööda. "Küllalt ruttu loksus ses mängus kõik paika," tunnistas Musting. "Saime kiirelt ette ja teisel poolajal eksperimenteerisin juba koosseisuga, ent ka siis suutsime vahet kasvatada. Kaitses tegutsesime normaalselt, kiirrünnakutel hästi, ent positsioonirünnakut peame parandama."

Neli vooru enne põhiturniiri lõppu kinnitab tabeliseis, et Serviti võiks järelejäänud kohtumised kaotada, ent allapoole neljandast kohast enam ei langeks. "Septembris seadsime endale eesmärgiks – nagu igal aastal – pääsu nelja hulka. Et see juba nüüd täidetud sai, on küll pisike üllatus. Tavaliselt tuleb ikka viimastes voorudes veel iga punkti eest heidelda. Samas on ees neli rasket mängu võõrsil ja kaotama me neid kindlasti ei lähe," lisas Musting.

Serviti sai järjekordse võidu juures kasutada erinevaid mängijaid ning viimased üritasid antud võimalusi kasutada, sest käe said valgeks koguni 11 pallurit. Põlvalaste resultatiivseim oli Ardo Puna 9 väravaga, Henri Hiiend lisas 5 ning Kristjan Muuga, Raido Peedomaa ja Pavel Turajev 4 tabamust. Puna tõusis ka Balti Liiga resultatiivseimaks mängijaks, olles 10 mänguga visanud nüüd 80 väravat.

Kehralastel seisab ees võtmemäng

Ka teine Eesti esindaja Balti Liigas, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper mängis pühapäeval kodusaalis, aga ei suutnud tabeliseisu parandada, kaotades Riihimäe Cocksile 20:27 (10:12). Võõrustajad juhtisid küll 4:1, andsid aga siis ohjad põhjanaabritele. Teise pooltunni algul säras Cocksi kaitse ja eriti endine Kehra väravavaht Marius Aleksejev ning soomlased tegid mängu saatuse otsustanud 8:2 vahespurdi.

"Eks ikka lootsime paremat," tunnistas HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Jüri Lepp. "Saime hästi käima, aga vastasel on väga ühtlane ja pikk pink ning lisaks jätsime realiseerimata mitu 7-meetri viset. Cocks tõi tarkade vahetustega otsustavaid muudatusi ja meil pole hetkel sellist jõudu, et nii tugeva kaitse vastu saada." Võõrustajate poolel olid täpseima käega võõrleegionärid Viktor Skrypak ja David Milorodovic 4 väravaga, soomlastest pommitas Teemu Tamminen 9 tabamust.

Kehra klubi on Balti Liiga tabelis küll viie punktiga seitsmendal kohal, ent lootused esinelikusse pääsemiseks on endiselt olemas. "On selge, et järgmine kohtumine Klaipedas saab olema võtmemäng – kui seal ei võida, on rong läinud," vaatas Lepp juba kahe nädala pärast toimuva vastasseisu poole Dragunasega. "Kolm meeskonda on juba praktiliselt koha Final Four'il kindlustanud ja nende materjali vaadates ega see eriti üllatagi."

Laupäevastes Balti Liiga mängudes alistas tiitlikaitsja Minski SKA kodus suurte raskustega koduse konkurendi Bresti HC Meškovi 24:22 (11:14). Palju ühepoolsemalt kulges kohtumine Klaipedas, kus kohalik Dragunas sai kindla 43:27 (21:10) võidu tabeli punase laterna Minski HC Vitjazi üle.