Külalised alustasid küll 2:0 eduga, ent hiljem enam juhtima ei pääsenudki. Eksimusterohke avapoolaja võitis Serviti 17:13, ent teisel pooltunnil aitasid Mikola Naumi tõrjed ja Dmitri Jankovski väravad Kehra mitut puhku minimaalsesse kaotusseisu. Serviti vastas aga võimsa 8:0 spurdiga ning sai lõpuks üheksaväravalise ülekaaluga väärtusliku võidu.

Võitjate resultatiivseim oli Andreas Rikken 6 väravaga. Kristjan Muuga, Henri Sillaste ja Pavel Turajev viskasid 5, Ardo Puna, Henri Hiiend ja Alvar Tint 3 ning Carl-Eric Uibo 2 väravat. Kehralaste poolel oli parim Dmitri Jankovski 10 tabamusega, lisaks viskas Kaspar Lees 5, Jevgeni Buinenko, Viktor Skrypak ja Marko Slastinovski 2 ning Kaupo Liiva ja Jürgen Rooba 1 värava.

Pühapäeval selguvad finaalneliku paarid

Balti liiga põhiturniiri võitmiseks vajab Serviti homme kodus võitu Riihimäe Cocksi üle. Hetkel on mängud lõpetanud Minski SKA-l 15, Servitil 13, Kehral 10 ja Cocksil 9 punkti. Teises tänases põhimõttelises mängus alistas SKA kindlalt teise Valgevene klubi Bresti HC Meškovi 37:26 (21:13), kustutades ühtlasi viimase lootuse finaalnelikusse pääsule.

Cocks tuli teisel poolajal välja mitmeväravalisest kaotusseisust ning sai jagu Šviesast 29:25 (13:11). Üleplatsimehena viskas Eesti koondislane Kristo Voika võitjate kasuks 11 väravat, Antti Rogenbaumi arvele jäi 3 tabamust. Homsetes kohtumistes otsustatakse, kes Balti Liiga otsustavates mängudes vastamisi lähevad. 11.-12. aprillil toimuva finaalturniiri võõrustaja Kehra sõidab viimaseks mänguks Leetu, et kohtuda Šviesaga.

Viljandi kaotas, ent kindlustas kolmanda koha

Balti Challenge Liigas kindlustas Viljandi HC põhiturniiril kolmanda koha ja läheb märtsi lõpul toimuval Final Four'il poolfinaalis kokku Läti meistri Dobele Tenaxiga. Täna kaotasid mulgid võõrsil põhiturniiri võitjale Klaipeda Dragunasele 24:29 (12:14). Muidu võrdne mäng libises käest tosin minutit enne lõppu kui üheväravalises kaotusseisus lubati leedulastel teha 8:0 spurt.

Karl Roosna ja Ott Varik viskasid mulkide kasuks 7 väravat. Robert Lõpp lisas 5, Karl Toom ja Mark Lõpp 2 ning Kristjan Koovit ühe tabamuse. Dragunasel on veel üks mäng pidamata, aga 14 punktiga juba püüdmatus kauguses.

Tenaxil on 13 punkti ja ehkki Viljandi HC-l on homme võimalus Kaunase Granitas-Gaja-Karysi alistamisega lätlased kinni püüda, jäävad viimased Eesti klubi ette tänu paremale väravatevahele omavahelistes mängudes. Granitasel on pühapäeval Viljandi vastu palju mängus, sest vajatakse vähemalt viiki, et mööduda liigatabelis hetkel viimasest BCL-i finaalneliku kohast kinnihoidvast Riia Celtnieks/LSPA-st.

Eesti klubide pühapäevased mängud:

14:00 Kaunase Granitas-Gaja-Karys – Viljandi HC (Kaunases)

16:00 Vilniuse VHC Šviesa – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Vilniuses)

16:00 Põlva Serviti – Riihimäe Cocks (Põlvas)